bike vagy spinning

Múlt héten már megismerhettük a szobabiciklik és spinning kerékpárok közti fő különbségeket, most pedig folytatjuk. Szó volt már az egyes kerékpárok használatáról, sérülések kockázatáról és az egyes edzéstípusuk hatékonyságáról. Ebben a blogbejegyzésünkben pedig folytatjuk a kalóriaégetés, a megdolgoztatott izmok és a helyigény kérdésével.

 

Szobabicikli

Spinning kerékpár

szobabicikli-vagy-spinning-kerékpár

Megdolgoztatott izmok láb, fenék láb, fenék, has, kar
Konzol van nincs
Kalóriaégetés mérsékelt magas
Helyigény kicsi kicsi

 

Mely izmok dolgoznak tekerés közben?

Mindkét típusú kerékpáron végzett edzés nagyjából egyformán erősíti az izmokat. Kivéve, ha felállsz,mivel ha csak a szokásos kerékpáros mozgásformával edzel, az izmok erősítése ugyanolyan. Viszont, ha állva tekersz, akkor az alsótest izmait nagyobb erőfeszítésre készteted.

A spinning kerékpáron, amint állva kezdesz edzeni, az alsó testi izmok megdolgoztatása egy teljes testedzéssé válik. Bekapcsolódnak a vállak, a kar-és a hátizmok is. Ez mindenképpen nagy előny az ülő szobakerékpárokkal szemben.

Ha nem végzel más gyakorlatokat a kerékpározáson kívül, mégis komplett, átmozgató, erősítő edzéseket szeretnél végezni, akkor a spinning-kerékpárba történő befektetés lehet a jobb választás.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

A Tecnogym Spinning Bike

Konzol

A spinning kerékpároknak, mint a Technogym Spinning Bike nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni, időjárástól függetlenül.

Az ülő szobakerékpárok, mint a Technogym Excite 700 bike LED-es és TV-és változatban is elérhető.

A konzol segítségével nyomon követhetjük az edzésparamétereket, valamint edzésprogramokkal, ellenállás-és sebességnöveléssel tehetjük változatossá edzésünket. A TV konzolon pedig még kedvenc filmünket is nézhetjük tekerés közben.

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Kalóriaégetés

Általánosságban elmondható, hogy egy spinning kerékpáron inkább lehet több kalóriát elégetni, mint szobabiciklis társán. Több izmot tudsz megdolgoztatni egyszerre ha felállsz és így több energiát igényel a tekerés. A lendkerék meghajtása a spinning kerékpárban nehezebb, mint a szobabiciklin, tehát minden edzés több energiát éget el.

Star Trac használt spinning kerékpárÜlő helyzetben azonban nincs különbség a kalóriaégetés során, tehát ha nem szeretnél állva tekerni, úgy nincs jelentősége, hogy melyik kerékpárt használod. Így ha csak ülve szeretnél tekerni inkább a kényelmi szempontokat vedd figyelembe. A Technogym használ szobakerékpár öntött bőr ülése kényelmes edzést biztosít, a hajszálerek nem záródnak el hosszabb ideig tartó kerékpározás alatt sem, így nem zsibbad el a láb. A stabil felépítés biztosítja a biztonságot az edzés alatt.

technogym hasznalt háttámlás szobakerékpár

Helyigény

A spinning-és az ülő szobakerékpár helyigénye szinte azonos. Ettől eltérő csak a szobabiciklik háttámlás változata, amely nagyobb helyet foglal.

 

Tetszik? Oszd meg!