használt futópad otthonra

Ha eldöntöttük, hogy beszerzünk otthonra egy futópadot, szinte azonnal adja magát a kérdés: milyen futógépet válasszunk? Miben különbözik egy sportbolti futópad egy, a konditermekben is használt, népszerű márka termékeitől? Ragaszkodjunk az újhoz, vagy érdemesebb a használt, professzionális futópadok piacán is körülnézni?

Ezúttal azt jártuk körbe, miért érdemes használt, de jó állapotú, professzionális futópadot választani már otthonra is!

jó minőségű használt futópad otthonra

Válasszon otthonra jó minőségű használt futópadot

Megbízható futópad világmárkák

Az amerikai Life Fitness gépek a 80’-as évektől, az olasz Technogym futópadok pedig 1983-tól vannak jelen Magyarországon. Jó tudni, hogy a hazai  edzőtermek közel 70%-ában e két márka gépei felett róják a kilométereket a sportolók.

Extrém terhelhetőség

A professzionális edzőtermi futópadokat extrém nagy terhelésre tervezték. Ki kell bírniuk, hogy naponta több órát is használják őket. Ennek megfelelően kiváló anyagokból és gondos tervezéssel készülnek. Otthoni használat mellett akár életünk végéig kiszolgálnak majd.

Life Fitness és Technogym használt futópad otthonra

Life Fitness és Technogym használt futópad otthonra

Nagyfokú stabilitás

Ha tapasztaltad már, hogy egy használt futópad nyikorog, akadozik vagy éppen billeg, akkor biztosan azonnal elhatározod, hogy csakis profi futópadot veszel otthonra. Az instabil gépek rontják a futási élményt, felesleges energiákat emésztenek fel, előbb vagy utóbb biztosan ruhafogasként végzik majd. A megbízható forgalmazótól beszerzett felújított használt futópadokban bízhat csak meg.

A Life Fitness és Technogym futópadok súlya közel 200 kg, ezen akár egy 180 kg-os ember is kényelmesen, stabilan tud edzeni. Ezzel szemben egy sportbolti gép súlya sokszor alig éri el az 60 kg-t. Mit gondolsz, mennyire lehet stabil?

Technogym Excite használt futópad

Technogym Excite használt futópad

Orvosilag tesztelt

A professzionális futópadok gyártását rendkívül aprólékos és gondos tervezés előzi meg. A professzionális Life Fitness és Technogym szobakerékpárok ülései pl. speciális öntöttszivaccsal készülnek, hogy ne ne szorítsa el a hajszálereket használat közben. Így kényelmesen tudsz tekerni hosszabb távon is.

Technogym használt szobabicikli

Technogym használt szobabicikli

Ízületvédő funkció

Érdemes figyelni az otthoni futópadokon a FlexDeck feliratot is. A professzionális használt futópadok ugyanis rendelkeznek ezzel a funkcióval, amely hatékonyan csillapítja a futófelület rezgését, ezáltal kíméli a csigolyákat, hiszen csillapítja a köztük lévő rezgést és kíméli az ízületeket. A professzionális gépek használatával akár a kopás esélye is csökkenthető.

otthoni edzés használt futópad használatával

Otthoni edzés használt futópad használatával

Átlag feletti megbízhatóság

Az átlagos sportbolti futópadok 1,5 LE teljesítményével szemben a professzionális gépeket 4 LE-s motorral szerelik. Ezek a váltóáramú motorok szinte tönkretehetetlenek, ezért is fordulhat elő, hogy néhány hazai edzőteremben még 20-30 éves gépeket is probléma nélkül használnak.

Professzionális szervizhálózat

A Life Fitness és Technogym futópadok hazai szervizhálózata rendkívül kiterjedt. Míg egy sportbolti futópadnak a legtöbb esetben nincs vagy nehézkes az alkatrészpótlása és javítása, a professzionális futópadok esetén ez rendkívül könnyű és rugalmas. A cég célja és érdeke a gépek maximális kihasználtsága.

használt futópad választék

Edzőtermi futópadok

Edzőtermi kényelem

Míg a sportbolti futópadok szalagszélessége legtöbb esetben 40 cm, az átlagos lépéshossz pedig 120 -130 cm körül mozog, a professzionális használt futópadok szalagjai 50-55 cm szélesek, a lépéshossza pedig átlagosan 160-165 cm. Ezáltal a futás kényelmesebb, illetve arra sem kell annyira koncentrálni, hogy a gépen maradjunk.

Ár-érték arány

Egy új Technogym vagy Life Fitness futópad ára 2,2-2,3 millió forintnál kezdődik, de 5-6 éves, kitűnő állapotban lévő használt futópad már az eredeti ár töredékéért is vásárolható. A befektetéssel pedig egy értékálló, stabil, megbízható futópadra tehetünk szert, amely akár életünk végéig hű edzőtársunk lehet.

Te is inkább használt professzionális futópadot vásárolnál otthonra?
Nézd meg aktuális kínálatunkat itt »

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!