Edzés használt futópad, szobabicikli, taposógép és ellipszis tréner használatával

Azt, hogy a kardióedzéssel fogyni lehet már mindenki tudja. Futás, kocogás, hosszabb séta, biciklizés, lépcsőzés mind-mind alkalmasak arra, hogy megszabadulj a felesleges plusz kilóktól. Mivel a szabadban való mozgás ilyenkor télen korlátozottabb, sokan választják az edzőtermi kardiógépeket. De ha nincs kedved konditerembe járni, akkor otthonra is beszerezhetsz egy ugyanolyan professzionális futópadot, taposógépet, ellipszis trénert, szobabiciklit vagy más kardiógépet, mint amilyen az edzőtermekben van.

A legkényelmesebb kardiógép – a  használt szobabicikli

A szobakerékpárok elsősorban a vádli, a fenék és a comb izmait fejlesztik, így értelemszerűen ezekről a területekről is tüntetik a leghatékonyabban a felesleget. A rendszeres tekerés hatására természetesen a felsőtestről is eltűnnek majd a plusz kilók, csak ehhez egy kicsivel több időre lesz szükséged, mint az alsótest izmainak esetében.

A szobakerékpár az egyik legkényelmesebb otthoni sporteszközök egyike, amely igen hatékonyan fogyaszt is, hiszen óránként akár 700 kalóriát is elégethetsz. A látványos eredményekért azonban a megfelelő intenzitással kell dolgoznod. Gyakori hiba, hogy a szobabiciklizést sokan hajlamosak túl könnyelműre venni, aminek következtében sehogy sem akarnak eltűnni a plusz kilók.

Háttámlás Technogym használt szobabicikli

Háttámlás Technogym szobabicikli

Gondoltad volna, hogy a használt szobabicikli nem csak a fogyásban segítenek, hanem a gerincoszlopra is igen pozitív hatást gyakorol? Ha edzés közben odafigyelsz az egyenes testhelyzetre, akkor a tartásod is rengeteget javul majd. Ebben sokat segíthet, ha háttámlás szobabiciklit választasz.

Egy egyszerű, de annál hatékonyabb kardiógép – a használt ellipszis tréner

A használt ellipszis trénereklegnagyobb előnye, hogy egyszerre mozgatják át az alsó- és a felsőtest izmait. Így szinte az összes problémás területről hatékonyan tudod eltüntetni a felesleget. A használt ellipszis tréneren végzett intenzív edzések hatására ráadásul igen gyorsan javul a szervezet állóképessége.

Technogym használt ellipszis tréner (elliptika)

Technogym ellipszis tréner (elliptika)

Emiatt azonban fontos, hogy amikor a szervezeted már teljesen megszokja az adott terhelési szintet, akkor növeld az edzések tempóját, hiszen csak így tudsz majd gyorsan és eredményesen fogyni. A használt ellipszis tréner ráadásul az ízületeket is kíméli, így a térdproblémákkal vagy jelentős túlsúllyal küzdő kezdő sportolók számára a tökéletes otthoni kardiogépet jelenti.

Az egyik legváltozatosabb otthoni kardiogép – a használt futópad

Izgalmas és változatos edzésekre vágysz még a nappaliban is? Akkor a futópadokat neked találták ki, ugyanis a tévhitekkel ellentétben az egyik legváltozatosabb mozgásformát kínálják. Gondolj csak bele, hogy a sebességfokozatok és az emelkedők különféle beállításai mennyi lehetőséget rejtenek magukban.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a modernebb használt futópad, mint például a Life Fitness vagy a Technogym termékei, már rengeteg beépített programmal is rendelkeznek. A változatos lehetőségeknek köszönhetően az edzést teljesen személyes igényeidre szabhatod, amely segít a gyors és hatékony fogyásban.

Technogym Excite használt futópad

Technogym Excite használt futópad

A nők kedvenc kardiógépe, a férfiak titkos fegyvere – a taposógép

A taposógépek a szobakerékpárokhoz hasonlóan szintén az alsótest izmait dolgoztatják meg a legkeményebben. Ezeken a kardiógépeken azonban olyan kemény edzéseket tudsz végezni, amelyekkel a felső testen található súlyfelesleget is simán lemozgod majd.
A mai napig azonban sokan még mindig úgy gondolják, hogy a használt taposógép hagyományosan nők kardiógépe. Pedig a férfiak számára a lépcsőző mozgás éppannyira hatékony lehet. Ha nem hiszel nekünk, akkor gondolj csak bele, hogy Sylvester Stallone hány lépcsőt mászott meg a legendássá vált Rocky filmekben. Azt az alakot pedig nem a philadelphiai szél fújta össze, hanem az intenzív lépcsőző edzések, szóval bízz csak meg bátran a taposógépekben, ha fogyni szeretnél.
 

Általános szabályok a hatékony fogyáshoz kardiógéppel

Akármelyik kardiógépet is választod, a kardióedzés alapszabályait mindenképpen vedd figyelembe az edzés során, ha valóban szeretnél gyorsan és hatékonyan fogyni:

  • egy alkalommal legalább 30-40 percet sportolj,
  • hetente minimum 3-4-szer használd a választott kardiogépet,
  • a gyakorlatokat 120-140 közötti pulzusszámon végezd.

Számodra melyik kardiogép a legideálisabb? Válaszd ki a Használt kondigépek kínálatában most »

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!