Tecnhogym excite top forgó fogantyúk

Hallottál már a kézi kerékpárról? Egy olyan kardiógépet mutatunk most be, amely  egy teljes átfogó testmozgást biztosít a váll, a kar és a mellkas izomcsoportjai számára.

Ezt nevezik kézi kerékpárnak. Az elnevezés a kerékpáron végzett tekerés mozgásformájából ered, hiszen itt is ezt tesszük csak kézzel. Ez a kardiógép TECHNOGYM TOP.

 

A Technogym EXCITE Top egyedülálló forgó edzőrendszerével erősíti a felsőtestet. Az EXCITE TOP kombinálja az aerob aktivitást és a magas kalóriaégetést a váll, a törzs és a core izmok stabilizálásával valamint erősítésével.

core-izmok edzése kézi kerékpárral

A core izmok, leegyszerűsítve a hasüreget körülvevő izmok.

Mik azok a core izmok?

A core angol szó, magot, valaminek a velejét, legjavát, központját jelenti. Anatómiai szempontból a core szóval bizonyos izomcsoportokat illetünk. A core szó jelentése jól tükrözi ezen izomcsoportjaink funkcióját és elhelyezkedését is: a mag, a központ.

 

 

 

 

Technogym XT TOP

Technogym XT TOP

Kik használhatják a kézi kerékpárt?

A kézi kerékpárok használata igen sokrétű. Találkozhatunk vele edzőtermekben, rehabilitációs intézményekben, de a profi sportolók is, -főleg a gyorsúszók- rendszeresen használják a kézi kerékpárokat. Használata egyszerű, biztonságos, ergonómikus és hatékony módszert nyújt az erőedzés és az aerob tevékenység összekapcsolására.

 A Technogym Top XT – felsőtest-kerékpár biztosítja a felső fizikai erőnlétét még azoknak a felhasználóknak is, akik csak korlátozott időt fordíthatnak a testmozgásra.

 

 

 

 

A Technogym XT és Technogym Excite TOP állítható kézi hajtókarral, kivehető üléssel és különböző nehézségi fokozatokkal minden felhasználó számára alkalmas, még a kerekes székhez kötötteknek is.

mozgássérültek felső test edzése kézi kerékpárral

Az ülés eltávolítható, hogy megkönnyítse a teljes hozzáférést a mozgássérültek számára

Technogym kézi kerékpárok segítségével bevonhatók és edzhetők specifikus izomláncok a forgó fogantyúk pozíciójának, a forgókar magasságának, valamint a teleszkópos karok hosszának változtatásával.

Mindenkinek ajánlott felsőtestet erősítő gép (főleg váll). Javítja a vérkeringést és a sejtek oxigén ellátottságát. Ülve és állva is használható. A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

A kézi kerékpár többféle pozícióban használható minden korosztály számára

A kézi kerékpár többféle pozícióban használható minden korosztály számára

 

 

A kézi kerékpárok jellemzői:

  • Kiváló váll-, kar- és mellkasi edzésre
  • Többféle pozícióban használható
  • Ideális eszköz bemelegítéshez
  • Kényelmes üléshelyzet, innovatív kialakítása garantálja a helyes testtartást
  • Különböző edzésprogramok
  • Kiváló rehabilitációs célra (infarktus után, érelmeszesedés esetén)
  • CPR rendszer – a pulzusa szabályozza az ellenállást
  • Az ülés eltávolítható, hogy megkönnyítse a teljes hozzáférést mozgássérültek számára
  • Lábtartó a további stabilitás érdekében
  • Teljesítményigény: Saját

technogym-excite-hasznalt-top-hasznalat

Tetszik? Oszd meg!