Technogym háttámlás használt szobabicikli, szobakerékpár

Nemrég olvashattátok a cikket, amiben használt futópad vásárláshoz adtunk tippeket. Most arra keressük a választ mégis mi alapján válaszd ki a megfelelő használt szobakerékpárt?

A kerékpározás egyszerű és hatékony kardioedzés, amely segít a fogyásban, szinten tartja a fizikai kondíciódat, vagy éppen javítja a teljesítményed.  A szobabiciklik a klasszikus edzőtermi vagy otthoni tréningeszközökhöz tartoznak.  Mindegyik szobakerékpárnak megvan a maga szerepe, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű vagy tudású szobakerékpárt viszünk haza/állítunk be edzőtermünkbe. 

Nézzünk pár szempontot

Milyen célra használjuk?

Első és legfontosabb szempont, hogy milyen szobakerékpárt kell választanod, az hogy milyen célra szeretnéd használni. Más szobabiciklit kell választanod egy rehabilitációs célra, mint egy kardioedzésre.

Ha a szobakerékpárt rehabilitációs eszközként vagy nagyobb súlyfelesleg ledolgozása céljából használjuk, fokozottan figyelni kell az ülés és a háttámla kényelmére. Itt a teljesítmény háttérbe szorul, mivel nem ez a fő szempont. Elsősorban a hátgerinc kényelmére kell helyeznünk a hangsúly, így csökkenthető az edzés közbeni hátfájás esélye. Mindenképpen háttámlás kerékpár ajánlott, kényelmes üléssel, térdfájósoknak, ezáltal tehermentesíthetik a térdízületeket és a combot.

Technogym használt háttámlás szobabicikli

Technogym háttámlás szobabicikli

 

Amennyiben hosszabb ideig tartó kardió edzésekhez (30 percnél hosszabb) szeretnénk szobakerékpárt vásárolni, az ülő szobabiciklik közül válasszunk. Ez kiválóan alkalmas alakformálásra (kifejezetten a láb és fenék izmokra hat), valamint az állóképesség növelésére is. Az ülő szobakerékpáron kihasználhatjuk a nagyobb pedálozási teljesítményt, különböző testhelyzetekkel.

Technogym használt ülő szobabicikli

Technogym használt ülő szobabicikli

Mennyire kényelmes?

Általában az edzésről nem a kényelem és pihenés jut eszünkbe. Viszont fontos szempont főleg a klasszikus, ülő szobakerékpároknál a nyereg kialakítása. A kipróbálás során erre legtöbbször nem derül fény, csak a vásárlás után. A professzionális szobabiciklik ülései ún. öntöttgél szivaccsal készülnek, amit úgy terveznek, hogy használat közben nem szorítja el a hajszálerekben a vérkeringést. Ezáltal nem kezd zsibbadni a fenék, így a szobakerékpározás akár napi használat mellett is kényelmes lesz. Ezeket az üléseket orvosilag tesztelik, így minőségük is megbízhatóbb.

Van-e elég rendelkezésre álló hely?

használt szobabicikli és ellipszis tréner

Az otthoni szobakerékpár vásárlás másik fontos szempontja a rendelkezésre álló hely mérete. Ezek a sporteszközök viszonylag nagy helyigényűek, ezért ezt a szempontot se hagyjuk ki a választás előtt.

 

Mennyibe kerül?

Egy professzionális használt szobabicikli beszerzése nem olcsó mulatság. De mérlegeljünk csak: Melyik jobb? Ha megveszünk egy olcsóbb, kevésbé strapabíró, nem túl stabil szobabiciklit, amelynek meghibásodása esetén fogalmunk sincs hova forduljunk? Vagy ha egy olyan szobakerékpárt választunk, ami minőségi anyagokból készül, ergonomikus kialakítással, többféle edzésprogrammal és szervizháttérrel? A Life Fitness és Technogym márka kardiogépei, – köztük a szobakerékpárok is – több 10 éves múltra visszatekintő szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A kopóalkatrészek cseréje így sem kerülhető ki, de az alkatrészek könnyen beszerezhetőek és elérhető a szervizhálózat is.

Ha szobakerékpár vásárlást tervezed, akkor ezeket a szempontok mindenképpen vedd figyelembe mielőtt választasz. Akár edzőterembe, akár otthonra, ha nincs időd, energiád vagy kedved konditerembe eljárni ideális választás lehet egy otthoni szobakerékpár. 

Tervezz hosszú távra, válassz megbízható márkát a Life Fitness és a Technogym szobakerékpárjai közül!

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!