használt life fitness futópad kardióedzés tévhitek

Amikor az emberek testmozgásról beszélnek, általában először a futást juttatják eszükbe. Ez nem meglepő, hiszen a futás az egyik leghatékonyabb és legkedveltebb edzésforma, amit évről évre egyre többen választanak szenvedélyüknek.

A futás kiváltságos előnye, hogy szinte bármikor elkezdhető, és kevés beruházást igényel, csak egy jó futócipőre van szükség. Elég csak kiválasztani egy szép parkot vagy lejutni az utcára, és már el is kezdhetjük a futást. Azonban sokan elveszítik az első lendületüket, különösen ősszel, amikor az időjárás rosszabbra fordul. Ilyenkor a kitartóbbak talán egy edzőterembe mennek, míg mások feladják a futást, esetleg az egész sportot, mert nem szeretnének mások előtt gyakorolni. Azok számára, akik ilyenkor sem akarják feladni a mozgást, jó lehetőség lehet a professzionális otthoni futópad beszerzése.

technogym-excite-run-700_használt-futópad

Technogym Excite Run 700

Otthonra a futópad neked való, ha

 

  1. Az edzésre a legkeményebb pillanatokban vágysz bele.

Sajnálatos, hogy a nap mindössze 24 órából áll, és sokan vannak, akiknek még az sem lenne elegendő. Azok számára, akiknek rendkívül zsúfolt a napjuk, a rendszeres testmozgás beillesztése a mindennapjaikba kihívást jelent, és még így is előfordulhat, hogy váratlan események miatt le kell mondaniuk az edzésekről.

Az emberek többsége már nehézkesen indul újra, amikor hazaér a munkából, így az esti edzések is gyakran kivitelezhetetlenek, különösen, ha az edzőteremek korán zárnak, például este 8-kor.

Az otthoni edzőgépek jelentős előnye, hogy csendesen működnek, így könnyen beilleszthetők a nap bármely szakába. Lehetőség van például korán reggeli edzésre, amikor a többi családtag még alszik, vagy akár késő esti edzésre is, amikor a gyerekek már elaludtak.

professzionális használt futópad otthonra

  1. Nincs kedved edzőterembe járni

Annak ellenére, hogy ma már sokan megszokták a konditermi edzést, sokan még mindig vonakodnak tőle, mert idegennek érzik a sok ismeretlen ember, az idegen környezet és a látszólag bonyolult gépek miatt. Az otthoni futópad használatakor ezekkel a kérdésekkel nem kell foglalkoznod. Kényelmesen, a saját tempódban és az elképzeléseidnek megfelelően edzhetsz.

precor futópad

Precor futópad

  1. Szeretnél spórolni az időddel

Az otthoni edzés fő előnye, hogy nem szükséges előkészületekkel bajlódni. Nem kell elutazni a konditerembe, így megtakarítható az átöltözésre, zuhanyzásra és visszaöltözésre fordított idő is. Így az utazás miatt akár minden egyes edzés alkalmával is minimum 1 órát takaríthatunk meg. Ez egy rendkívül értékes és jelentős idő, amit alternatív célokra is felhasználhatunk, például időt tölthetünk a családdal, barátokkal vagy munkával.

A nappaliban akkor is kellemesen sportolhatunk, ha odakint esik - futópad, szobabicikli, taposógép, elliptikus tréner

A nappaliban akkor is kellemesen sportolhatunk, ha odakint esik

  1. Szeretnéd minél hasznosabban tölteni az edzésidődet is?

Az otthoni futópad egy fontos előnye az, hogy edzés közben lehetőséged van egyidejűleg más tevékenységeket is végezni. Például futás előtt elkészítheted a vacsorát, zenét hallgathatsz, sorozatot nézhetsz, indíthatsz egy mosást, böngészhetsz híreket a tableteden, vagy akár online képzéseken is részt vehetsz. Az edzés során a lehetőségek száma kizárólag rajtad múlik, így hatékonyan kihasználhatod az időt.

 

life fitness használt futópad edzés

  1. A saját szabályaid szerint edzhetsz

Több tanulmány is kimutatta, hogy a legnagyobb sikereket elérő emberek általában korán kelnek, és a napot edzéssel kezdik. Ők már néhány perccel az ébredés után a futópadon találhatók, és mire a város életre kel, már el is intézték az e-maileiket.

Az otthoni futópad használatakor senki sem figyel rád, hogy milyen ruhát viselsz, milyen cipőt hordasz, vagy hogy mennyi távot tettél meg, és hogyan lélegzel az edzés után. A saját tempódban edzhetsz, amikor és ahogyan csak neked megfelel.

Tehát, ha a futást vonzóbbnak találod ebben a formában, akkor valószínűleg az otthoni futópad lesz az ideális választás számodra. Kérjük, tekintsd meg jelenlegi otthoni futópad kínálatunkat, és segítünk megtalálni a számodra leginkább megfelelőt »

Tetszik? Oszd meg!