Szobabiciklis edzés otthon

Ahogy beköszönt az ősz, a sportolási lehetőségek néha korlátozottabbak lehetnek, de még rossz idő esetén sem szabad lemondanod a rendszeres testmozgásról. Az egészség megőrzése érdekében fontos, hogy továbbra is sportolj. Tudom, hogy időnként nehéz lehet ezt összeegyeztetni a sok elfoglaltsággal. Nem mindig egyszerű időt szakítani a sportra, főleg ha nem mindig áll rendelkezésedre futásra, edzőterembe vagy uszodába járásra alkalmas idő. Előfordulhat, hogy néha kimarad egy-egy alkalom, majd ez fokozatosan növekszik, és észrevétlenül elhanyagolod a testmozgást.

Azonban erre remek megoldást kínál az otthoni edzés. Ma már számtalan otthoni kondigép létezik, amelyekkel hatékony zsírégető, kardio és izomépítő edzéseket végezhetsz. Így akár a komfortodban, a saját otthonodban is fejlesztheted az állóképességed és az izmaidat.

Milyenek a legjobb kondigépek? Melyik ajánlott kifejezetten Neked?

Futópad

Élvezed a futást vagy a séta szabadságát? Ugyanakkor a korlátozott idő és az időjárási körülmények néha gátolhatnak. Ha nem szeretsz nedvesen ázni az esőben vagy fázni a hidegben, akkor egy otthoni futópad lehet a tökéletes megoldás számodra.

A futópad kiváló eszköz azoknak, akik fogyásra törekednek, valamint azoknak is, akik intenzív kardióedzést keresnek. Ideális választás azok számára, akik fenntartják kondíciójukat, vagy épp formásabb feneket és combokat szeretnének. A minőségi futópadok, például olyanok, mint a Life Fitness vagy a Technogym, masszív szerkezettel rendelkeznek és kiváló teherbírásúak, ami minimalizálja a potenciális sérülésveszélyt. Az elérhető különböző edzésprogramok pedig változatos és élvezetes edzések végzését teszik lehetővé rajtuk.

Amennyiben erősen túlsúlyos vagy, vagy rendkívül érzékenyek az ízületeid, akkor a futópad nem a legjobb választás számodra. Ebben az esetben érdemesebb egy szobakerékpárt vagy elliptikus trénert választani, amelyek kímélik az ízületeket és megfelelőek a saját kondíciódnak.

otthoni futópad

Szobakereékpár

Amikor otthoni fitneszgépekről beszélünk, sokan rögtön egy szobakerékpárra gondolnak. Ennek a népszerűsége méltán alakult ki, hiszen remek választás, ha fogyást tervezel, vagy csak egyszerűen szeretnéd megtartani fittségedet. Az előzőekben már részletesen elemeztük ezt a témát.

Számára, aki egy kényelmesebb mozgásformát részesít előnyben a futópadhoz képest, a szobakerékpár lehet a legideálisabb fitneszgép. Az edzés során ugyanis ülve végezheted a gyakorlatokat, ami jóval kevesebb terhelést ró az ízületeidre. Ráadásul a háttámlás változat jelentős segítséget nyújthat azoknak, akik hajlamosak a hátfájásra.

Vásárlás előtt kiemelten fontos, hogy olyan stabil és megbízható konstrukciójú eszközt válassz, mely minőségi alapanyagokból készült, és rendelkezik megbízható szervizháttérrel. Ezáltal hosszú ideig élvezheted majd használatát anélkül, hogy komolyabb problémákba ütköznél.

precor otthoni szobakerékpár

Elliptikus tréner

Lehet, észrevetted, hogy az eddig bemutatott fitneszgépek főként a fenék és lábak területét célozzák meg. Ne aggódj, itt van az ellipszis tréner, röviden elliptikus gép. Ezzel az eszközzel az egész testedet hatékonyan edzheted. Kiváló választás lehet térdproblémákkal küzdőknek vagy túlsúlyos embereknek.

Ha fogyást tűztél ki célul, akkor az elliptikus gép a legjobb választás. Alapvetően a futás és sétálás mozdulatát szimulálja, azonban mivel a láb egy síkban halad, így nem jár a futás közben jelentkező talajütközésből adódó rázkódással. Így rendkívül kímélő a ízületeidre nézve.

Az hatékony és hosszú távú edzés érdekében kiemelten fontos, hogy gondosan válaszd ki és minőségi ellipszis trénert szerezz be!

technogym elliptikus futógép

Technogym elliptikus futógép

Taposógép

Nők körében a lépcsőző gép az egyik legelterjedtebb kondigép. Ennek nagyon jó okai vannak, ugyanis kiválóan alkalmas a formás comb és fenék izmainak formálására. Érdemes olyan gépet választani, amelyet kiemelkedő terhelésre terveztek és figyelembe veszi a tested egyéni igényeit is.

Technogym_Excite_Stepper__taposogep_LED_nyomogombos

Tekintse meg kínáltunk:

– Technogym, Life Fitness, Cybex, Precor futópadok

– Technogym, Life Fitness, Tomahawk, Precor, Schwinn szobabiciklik

– Technogym, Life Fitness, Precor elliptikus trénerek

– Technogym, Life Fitness, Precor, Stair Master taposók

 

Tetszik? Oszd meg!