Technogym használt futópad applikációval

Akár edzőterembe, akár otthonra használt futópadot vásárolnál, biztos, hogy hosszú távra tervezel vele. Vásárlás előtt gyakran megkérdezik, hogy melyik márkát érdemes választani? Pedig a kulcsfontosságú kérdés sokkal inkább az: HOGYAN válaszd ki az új sporteszköz márkáját? Egyetlen univerzális megoldás ugyanis nem létezik, ezért most azt mutatjuk meg neked, hogyan találhatod meg a te saját igényeidhez legjobban passzoló futópadot.

1. Célmeghatározás

A futópad kiválasztása előtt mindenképpen fogalmazd meg magadban, hogy milyen célokkal vágsz neki az edzéseknek. Ha csak néhanapján kocognál, sétálnál 1-1 órát, hogy munka után kikapcsolódj és feltöltődj, akkor értelemszerűen egy egyszerűbb használt futópad is megfelel.

Komolyan szeretnél edzeni? Változatos edzéseket végeznél a legkülönfélébb intenzitással és programokkal? Akkor már érdemes körülnézni, hogy melyik márka készít olyan futógépeket, amelyeken komolyabb funkciók közül válogathatsz.

FONTOS SZEMPONT, hogy az adott márkának mennyire széles a termékkínálata. Ugyanis minél többféle futópadot gyártanak, annál nagyobb az esélye, hogy a kínálatukban megtalálod a személyes igényeidhez és céljaidhoz legjobban passzoló sporteszközt.

2. Extra funkciók

Gondold át, milyen extra funkciókra lehet szükséged futás közben. Rengeteg olyan kiegészítő funkciót is kínálnak a futópadok, amelyekkel sokkal élvezetesebb, szórakoztatóbb és hatékonyabb lehet az edzés. Ilyen extra lehetőségek például:

 • – a futópadba beépített zenelejátszó (fülhallgató bemenettel),
 • – a pulzusmérő,
 • – TV-és kijelző
 • – az összetett teljesítménymérő- és értékelő rendszer,
 • – az okoseszköz összekötés,
 • – a speciális telefonos applikációk az adott futópad márkához.

 

Technogym használt futópad app

Technogym futópad app

3. Tapasztalatok/vélemények begyűjtése

Nézz utána interneten az adott futópad márkának (típusnak)! Kinek mi a véleménye róla? A mai világban már könnyedén begyűjtheted az információkat különféle fórumokról, hivatalos oldalakról vagy akár az adott márka honlapjáról. Hol böngéssz?

 • – az adott témában indított fórumokon, ahol a futópadokról osztanak meg tapasztalatokat
 • – értékelős oldalakon, ahol különböző kategóriákban értékelik a futópadokat (itt láthatod azt is milyen értékelést – kap az a funkció, ami neked éppen fontos a futópad vásárlásnál)
 • – „szakmai” portálokon, ahol edzőktől, sportolóktól olvashatsz jó tanácsokat.

4. A garancia kérdése

Amikor vásárolunk, egy terméket akkor szeretnénk, ha az eladó garanciát vállalná rá bizonyos ideig, hogy amennyiben meghibásodik, külön költség nélkül kijavítja azt. A használt futópad vásárlása előtt sincs ez másként. Az első és legfontosabb dolog  leellenőrizni, hogy kapsz-e hozzá garanciát, és ha igen, akkor azt milyen feltételekkel. Nemcsak edzőtermekbe, hanem otthonra is érdemes olyan márkát választani, amelyre legalább egy, de inkább két év garancia van.

Erre különösen a fejlett elektronikával működő futógépek esetén van szükség, hiszen ezek a rendszerek értelemszerűen valamivel több hibalehetőséget rejtenek magukban, mint az egyszerűbb típusok.

5. Alkatrészek cseréje

Life Fitness használt futópad

Life Fitness használt futópad

Ha az általad kinézett használt futógép márkák egyikéhez sem adnak több éves garanciát, viszont minden egyéb elvárásodnak megfelelnek, akkor nem kell azonnal más megoldás után nézned. Ellenőrizd le, hogy mennyire könnyen pótolhatóak a kinézett futópad alkatrésze!

Ilyenkor célszerű megkérdezni az eladót.

Ne kövesd el azt a hibát, hogy olyan használt futógépet választasz, amelynek a legfontosabb alkatrészeit már nem gyártják, vagy azokat csak őrült költségek árán tudnád pótolni. 

A széles termékskálával rendelkező nagyobb márkák, mint például a LifeFitness vagy a Technogym rengeteg típusú tartozékot készítenek. Mivel ezeknek a gyártóknak van magyarországi szervizelérhetősége is, így náluk garantáltan nem maradsz majd segítség nélkül.

Technogym használt futópad

Technogym használt futópad

A népszerű LifeFitness és Technogym futópadokról már többször is olvashattál. Választás előtt mindenképpen érdemes ránézni ezekre az összefoglalókra.

+ 1 TIPP: Az internet tökéletesen alkalmas olyan általános információk beszerzésére a futópad márkákról, amelyekről jobb meghallgatni nagyobb tömegek véleményét is.

Vásárlás előtt érdemes rákeresni, hogy az adott sporteszköz:

 • – milyen zajszinttel működik,
 • – mennyire könnyen mozgatható,
 • – hogyan tisztítható, tartható karban.

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!