Technogym használt elliptikus tréner, taposógép

Aki eddig hallott vagy olvasott a kardioedzés fontosságáról, nyilván már tudja, hogy ez a fogyás egyik alappillére. Viszont ha elkezded számos kérdés merülhet fel benned. Első kérdés akár lehet az, hogy elliptikus tréner, vagy taposógép?

Mit és hogyan csinálj? Mennyi ideig? Melyik kardioedzés típust válaszd? 

Hogy  melyik kardiogép mire való korábbi blogbejegyzésünkből már kiderült. Most pedig két kardiogép típus: az elliptikus tréner (elliptika) és a taposógép (stepper) közti különbségeket vesszük sorra.

A legnagyobb különbség a két kardiogép között, hogy amíg az elliptikus trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni.

Taposógép (stepper)

Egy használt taposógép vagy stepper tökéletes választás, ha formás combokra, vádlira és fenékre vágysz. Az edzés egyáltalán nem bonyolult. Lényege az, hogy a földhöz nyomjuk a lábunkat, hasonlóan mint amikor lépcsőzünk.

Érdemes mindig kisebb ellenállással kezdeni, amit fokozatosan tudsz növelni.

Húzd ki magad, a tested legyen egyenes, ügyelj az egyenletes mély légzésre. 15 perc intenzív sorozat után ismét csökkentsük az ellenállást, és végezzünk 10 perces levezetést. A magas intenzitású edzésnek köszönhetően rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket.

 

A taposógép legfőbb tulajdonságai

  • – Fejleszti a koordinációs érzéket
  • – Kiváló kalóriaégető
  • – Erősíti a láb és farizmokat
  • – Növeli az állóképességet
  • – Javítja vérkeringést, cellulit ellen is hatásos
 
 

Elliptikus tréner (elliptika), elliptikus futógép

Az elliptikus tréner a lábak mellett a has, a kar és a mellkas izmait is megdolgoztatja.

Az elliptikus tréner nagy előnye a taposógéppel szemben, hogy kíméli az ízületeket. A pedálokat és a karokat ugyanis úgy alakítják ki, hogy azokkal a futás közben végzett mozgás a lehető legtermészetesebb módját utánozzák. A lábad ennek köszönhetően nem csapódik a talajhoz, így az ízületeket sem éri plusz terhelés. Az elliptikus trénerekkel ennek köszönhetően a fájós térdek és csípők ellenére is könnyedén lendülhetsz formába vagy fogyhatsz le a saját tempódban.

Az elliptikus trénerek különböző típusai számos extra lehetőséggel is bírnak. Ha például komolyabb edzésmunkát végeznél, akkor rendkívül hasznosak lesznek az olyan funkciók, mint a pulzusmérő, a kalóriaszámláló és a lépésszám mérő, illetve a rámpa állítható emelkedése. A Technogym és a Life Fitness ellipszis trénernél több különböző kijelző és program közül is választhatsz. Ezek közt valószínűleg még azok is könnyedén megtalálják az ideálisat, akik igen megterhelő vagy speciális edzésekre vágynak.

Life Fitness használt elliptikus trénerhasznált elliptikus tréner

Akár a taposógépet, akár az elliptikus trénert választod, abban biztos lehetsz, hogy…

  • – sokkal jobb lesz a közérzeted,
  • – jelentősen javul a vérkeringésed,
  • – rendszeres használatuk segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket,
  • – javul az állóképességed
  • – segít a fogyásban.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!