Kora tavasztól késő őszig ideális a szabadban futni. De aztán amikor jönnek az őszi ködök és eső, a futópad az ideális edzés a futáshoz.

Sokan azt gondolják, hogy a természetben egészséges csak a sportolás, a futás. Pedig nem így van! Igen, ragyogó tavaszi, napon vagy nyári reggeleken kiváló szórakozás a szabadban futni, teleszívni a tüdőt friss levegővel és virágillattal. Eső után is jó érzés a friss eső utáni illatok. De aztán jön az ködös esős ősz. Ezt követi a havas tél, ami a futást fizikailag is  tudja akadályozni, hiszen képtelenség lábközépig érő hóban futni. Letakarítás után mindig lesz csúszós, jeges felület, ami balesetveszélyes.

Az ilyen időben, hogy megelőzzük a baleseteket és a megfázást a futáshoz kizárólagos terepe a futópad lesz!

Sokan sportérvekkel utasítják el a futópad futófelületén végzett edzéseket. Ők azt hangoztatják, hogy a szabadban változatos terepen, emelkedőkön és lejtőkön futhatnak, olyan tempóban, ahogyan ők szeretnének. Szerintük ezt az edzésterhelést szobai futópadon nem lehet előállítani.

A korszerű Technogym és Life Fitness futópadok már úgy készülnek, hogy a szabadtéri futóedzések minden előnyét biztosítani tudják. Ezen túl biztonságosak, kontrollálhatóak – és helyben vannak.

Nézd meg aktuális Life Fitness használt futópad kínálatunkat!

Jó érzés a szabadban dombra fel és onnan le, hisz ez különleges terhelést kínál. Ugyanezt a terhelést az edzőtermi és a szobai futópadokon is meg tudjuk valósítani. A korszerű futópad kijelzőjén állítható a futófelület dőlésszöge, akár 15 %-os emelkedéssel is. Ez az az emelkedő, aminél erősebb emelkedésű dombra már nem fut fel az egyszerű sportoló.

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

A futópad kezelőszerveivel állítható a futófelület sebessége is, tehát olyan tempóban futhat rajta mindenki, amilyen tempót edzettsége megkíván. A legtöbb berendezésen még a szabadtéri futás illúziója is előállítható, hiszen a képernyőn a szimulált valóság is látható.

Amiben viszont többet kínál egy edzőtermi futópad, mint a szabadtéri futás, az az edzések terhelésének kontrollálhatósága. A szabadtéri futás során persze már vannak okos eszközök, amelyekkel figyelhetjük pulzusunkat, vagy a megtett távolságot, de egy korszerű futópad ennél lényegesen többet kínál.

Nézd meg aktuális Technogym RUN Excite használt futópad kínálatunkat!

Minden futópad berendezés többféle, edzettségi állapotunkhoz tudjuk igazítani az edzéstervünket. Ezek használatával elkerülhetjük ízületeink, izmaink túlzott terhelését és az edzések után jelentkező izomlázat.

A futópad télen-nyáron az ellenőrzött, kellemes futóedzés élményét biztosítja

A futópad télen-nyáron az ellenőrzött, kellemes futóedzés élményét biztosítja

A modern futópadok kijelzőin folyamatosan figyelhetjük szervezetünk reakcióját az erőltetésre. Láthatjuk pulzusunk alakulását, szervezetünk energia és kalóriafogyasztását. Minden fiziológiai reakciónkat láthatjuk és időben változtathatunk az edzés intenzitásán, ha túl- vagy alulterheljük izmainkat.

A tavaszi és nyári szabadtéri futás nagyszerű élményt  ad friss levegőn napfényben. Ezzel szemben az edzőtermi vagy a nappalikban történő futópados edzés lelki élményein túl arra is alkalmas, hogy segítse az edzéseket végzőt a megfelelő terhelés kiválasztásában és időben „szól”, ha már nem egészséges az erőfeszítés.

Válasszon professzionális futópadjaink közül:

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!