A spinning edzés rendkívül nagy népszerűségnek örvend napjainkban. Mindamellett, hogy az egyik legjobb kalóriaégető mozgásforma, a stúdiós órák vidám hangulata, a jó zene és a közösségformáló erő is hozzájárul a spining edzések vonzerejéhez.

 

Mi az a spinning kerékpár?

A spinning kerékpárnak csak egy kereke (pontosabban lendkereke) van. A szabadtéri kerékpározás termi változata. A hagyományos kerékpározáshoz képest a spinning edzések sokkal fárasztóbbak. Ha ezt az edzésformát válasszuk, rövid időn belül nagy eredményeket érhetünk el, hiszen csak kalóriaégetésre jó, hanem többek közt alakformálásra és izomépítésre is.

A spinning edzés 9+1 előnye

1: Izmok erősítése

A spinning kerékpározás során ugyanazokat az izmokat használjuk, mint a szabadban. Sokan kezdenek sportolni azért mert formálni szeretnék a testüket. A spinning erre is tökéletesen megfelel a spinning, hiszen többek a feneket és a lábakat is edzi. Ennek köszönhetően jelentős izomnövekedés érhetünk el. Ez a tény többek közt a zsírégetésre és az egyidejű izomépítésre vezethető vissza.

2: Közösségformáló ereje

A spinning órán való részvétel remek hely lehet ahhoz, hogy hasonló célokkal és életmóddal rendelkező emberekkel találkozzanak. A stúdió remek helyszín, hogy új edzésbarátokat, új érdeklődési körű barátokat szerezzünk.

3: Hangulat fokozó

A  zárt stúdiókban az órák ugyanazt az adrenalint és a jó hangulatot keltő neurotranszmitterek felszabadulását biztosítják. Ha hűvös lesz az idő, menjen be a belső térbe, hogy megszerezd a boldogságot.

4: Megedzi a keringési rendszert

A beltéri kerékpározás is javíthatja a szervezet maximális oxigénszállítási és -használati képességét a fizikai aktivitás során. Mivel egyénileg beállíthatjuk az intenzitást és a pulzusmérést rendkívül egészségtudatosan tudunk edzeni, ezen kívül a spinning az egyenletes terhelés miatt egy nagyon kíméletes módja a szívfrekvencia és a tüdőkapacitás optimalizálására.

5: Az ízületeket óvja

Akiknek problémájuk van a hátukkal, a térdükkel esetleg a csípőjükkel, zömében le kell mondaniuk az olyan mozgásformákról, amelyek megterhelik az ízületeiket. Ebben az esetben is tökéletes választás a spinning, amely sokkal hatékonyabb a sima utcai kerékpározásnál. Ez a spinning bringák különleges kialakításának köszönhető, amitől sokkal folyékonyabb mozgásokat végzünk, így a tekerés nem erőlteti meg az ízületeket, viszont erősíti az izomzatot.

6: Kiváló a motiválóereje

Csoportkörnyezetben mindenki jobban hajt mint egyedül. Az oktatók arra van kiképezve, hogy a megfelelő lökést adják minden órán. Ha megvan a versenyszellem, akkor a másokkal együtt végzett munka megadhatja a szükséges lökést.

 7: Kalóriaégető hatása

A fogyni vágyóknak, tökéletes választás a spinning, hiszen rendkívüli módon égeti a zsírt. Az intervallum edzésekhez hasonló módon szabadulunk meg a felesleges kalóriáktól. Intenzitástól függően akár 500-700 kalóriát is elégethetünk egy óra leforgása alatt. 15 perces intervallum edzéssel nagyobb hatékonyságot érhetünk el, mint 60 perc lassú, egyenletes kardió edzéssel. Nemcsak több kalóriát égetünk el, hanem a rövid, nagy intenzitású periódusok túlhajtásba lendítik a test helyreállítási ciklusát, és több kalóriát és zsírt égetünk el a HIIT edzés utáni 24 órában.

8: Erősíti a törzsizmokat

Nem gondolnánk, de a spinning az oldalsó és az elülső hasizmokat és a hátunkat is, leginkább abban az esetben, ha növeljük a tempót és állva tekerünk. Ilyenkor ugyanis a törzsünknek rengeteget kell kompenzálnunk. Ennek köszönhetően javul a tartásunk, és a hasunk egyre laposabb lesz.

Life Fitness Lifecycle

9: Nem függ az időjárástól

A beltérben nem kell aggódnunk, hogy milyen idő lesz. A szobában történő kerékpározáskor nem kell aggódnia se az időjárás se a forgalom, se a szembe szél miatt.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

A Tecnogym Spinning Bike kerékpárnak nincs elektronikája így bel-és kültéri használatra egyaránt ajánlott. Ki sem kell mozdulnod a karantén idején, tekerhetsz a szobában, a kertben vagy a teraszon. Egész évben tudod használni.

9+1: Kitűnő stresszoldó

Ha fárasztó és stresszes napod volt a legjobb döntés, hogy ki szellőztesd a fejed egy spinning órával. Az intenzív tekerésnek köszönhetően feloldjuk a bennünk rejlő feszültséget, és az edzés után egy óriási adag endorfin szabadul fel a szervezetünkben.

Star Trac NXT Spinner Bike szobabicikli

Star Trac NXT Spinner Bike szobabicikli

A spinning tökéletes sport lehet bárki számára. Hatása az edzés típusától és intenzitásától függ. Azok számára is jó választás lehet, akik az állóképességükön javítanának, fogyni vágynak vagy a lábizmaikat erősítenék meg.

Nézze meg a kínálatunkat a Használt kondigépek spinning és szobakerékpárjait >>

Tetszik? Oszd meg!