elliptikus futógép vagy stepper

Leadnál néhány plusz kilót, de az edzőterem gondolatától irtózol? Vannak, akik egyáltalán nem szeretnek mások előtt edzeni, ha te is közéjük tartozol akkor az elliptikus futógépeket és a steppereket neked találták ki. Ezekkel az eszközökkel könnyedén formába lendülhetsz otthon is kényelmesen. Most pedig megmutatjuk neked a 3+1 legfontosabb kérdést, ami segít választani hogy az elliptikus futógép vagy stepper közül melyiket válaszd.

1. Mi a különbség a taposógépek és az elliptikus futógépek közt?

A legnagyobb különbség a két sporteszköz között, hogy amíg az ellipszis trénerrel a test összes izomcsoportját átmozgathatod egyszerre, addig a taposógépekkel csak az alsótest izmait tudod fejleszteni. A taposógépek, stepperek lényege, hogy apró lépcsőző mozgással kell folyamatosan működésben tartani a gépet. Az elliptikus futógépek használata ennél összetettebb, itt már becsatlakozik a kéz-és láb koordinációja is. Míg a taposógépeknél a lábak függőlegesen mozognak, addig az ellipszis trénereknél, ahogy a nevéből is adódik a lábak egy ellipszis pályán mozognak.

stepper vagy elliptikus futógép

Mivel a stepper kifejezetten az alsótest izmaira van hatással, ezért tökéletes választás, ha formás combokra és fenékre vágysz rövid idő alatt. Az elliptikus futógépek pedig akkor jó választás, ha a lábak mellett a has, a kar és a mellkas izmait is megdolgoztatnád.

Precor taposógép

Akár a lépcsőzőgépet, akár az ellipszis trénert választod, abban biztos lehetsz, hogy…

  • sokkal jobb lesz a közérzeted,
  • jelentősen javul a vérkeringésed,
  • segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket,
  • és az állóképességed is látványosan fejlődik majd.
Technogym_Excite_Stepper__taposogep_LED_nyomogombos

Technogym Excite Stepper – taposógép

2. Mennyire intenzív az edzés egy taposógéppel és egy ellipszis trénerrel?

Otthoni kondicionáló gépet mindig az egyéni igények és az edzés célja alapján érdemes választani. Hasonlóan fontos szempont azonban vásárlás előtt az egyéni edzettségi szint is.

Az ellipszis trénerek használata közben mindig akad egy olyan pont, amikor a testet nem éri terhelés, így egy kicsit tudsz pihenni. Így akár lassú tempóban, hosszabb programokkal is kényelmesen adhatod le a plusz kilókat. A taposógépeknél azonban nincs megállás, a lábaknak folyamatosan mozogni kell. A magas intenzitású edzésnek köszönhetően azonban rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket.

Life_Fitness_95X_Inspire_1-elliptika

Life Fitness 95X Inspire elliptika

3. Lépcsőzőgép vagy elliptikus futógép ajánlott a rehabilitáció mellé?

A célzott terhelésnek és a kemény munkának köszönhetően a taposógépek remekül segítik a boka- és térdsérülések utáni rehabilitációt. Egy törés vagy ínszalag-szakadás után a korábbinál ugyanis sokkal nagyobb szerep hárul majd az izmokra, amelyeket gyorsan és hatékonyan fejleszthetsz a stepperekkel.

stepper vagy elliptika

+1 Melyik otthoni kondicionáló gép kíméli jobban az ízületeket?

Az elliptikus futógépek nagy előnye a többi otthoni edzésmódszerrel szemben, hogy kíméli az ízületeket. A pedálokat és a karokat ugyanis úgy alakítják ki, hogy azokkal a futás közben végzett mozgás a lehető legtermészetesebben lemásolható legyen.

A lábad ennek köszönhetően nem csapódik a talajhoz, így az ízületeket sem éri plusz terhelés. Az ellipszis trénerekkel ennek köszönhetően a fájós térdek és csípők ellenére is könnyedén lendülhetsz formába vagy fogyhatsz le a saját tempódban.

technogym elliptikus futógép

Technogym elliptikus futógép

Válaszd ki az igényeidhez legjobban passzoló otthoni kondicionáló gépeket a Használt kondigépek kiváló minőségű használt stepperei» és ellipszis trénerei közül »

 

Tetszik? Oszd meg!