Szobabiciklis edzés otthon

Szívesen leadnál pár kilót, de nincs időd konditerembe járni? A futás sem a te világod? Akkor a szobakerékpárokat imádni fogod, főleg miután elolvastad az 5+1 legnagyobb előnyét.

1. Egy szobabiciklivel könnyed és keményebb edzéseket is végezhetsz

Ha formás combokra és fenékre vágysz, akkor tökéletes választás egy szobakerékpár, hiszen pontosan a kellő izmokat dolgoztatja meg. Ez persze nem azt jelenti, hogy a test többi részét ne mozgatná át.

A tévhitekkel ellentétben ugyanis biciklizés közben is könnyedén leadhatod a plusz kilókat. A rendszeres, hosszabb tekerések pedig növelik az állóképességet és a kitartást is, amit az élet más területein is sikerrel kamatoztathatsz.

Technogym használt ülő szobabicikli

Technogym használt ülő szobabicikli

2. A szobakerékpáron a bármilyen időjárási viszonyok közt tekerhetsz

Persze joggal kérdezheted, hogy miért bicikliznél a szobában, mikor ezt megteheted a szabadban is. Ez éppenséggel igaz, viszont szakadó esőben vagy hóesésben ez nem éppen kellemes és biztonságos – csúszik az a kerék! -, ráadásul könnyen meg is fázhatsz közben.

Az év melegebb időszakában sem biztos, hogy túlzottan egészséges a kipufogófüstben tekerni az autókat kerülgetve. Egy szobakerékpárral viszont lényegében bármikor mozoghatsz egy jót, anélkül, hogy elhagynád az otthon kényelmét.

Szobabiciklis edzés otthon

Szobabiciklis edzés otthon

3. A szobabiciklivel a nap bármely pontján sportolhatsz

És tényleg bármikor! A szobabiciklire egész nyugodtan felpattanhatsz akár kora reggel munka előtt vagy éppen késő este hazaérve is. Ugye veled is előfordult már, hogy szívesen mozogtál, edzettél volna egy keveset, de úgy gondoltad, hogy azért a fél óráért nincs értelme elindulni otthonról? Hát, egy szobakerékpárral ez sem jelenthet akadályt, hiszen ki sem kell tenned a lábad a nappaliból.

Life Fitness használt szobabicikli otthoni használatra

4. A szobabiciklin még az edzés is sokkal szórakoztatóbb

Még a legedzettebb emberekkel is előfordul, hogy azt mondják “ezt a napot kihagyom, inkább eldőlők a kanapén és tévézek.” Mondjuk egy filmet egészen nyugodtan megnézhetsz a szobabiciklin ülve is, így a kikapcsolódásról és a sportolásról sem kell lemondanod – ezt nagyon szeretni fogod a szobakerékpárokban, ha úgy érzed, soha nincsen időd semmire.

Technogym használt háttámlás szobabicikli

5. Egy csendes szobabicikli senkit nem zavar

Persze joggal vetődik fel benned a kérdés, hogy a nagy zajban, hogy tudnál a televízióra figyelni. Megnyugtatunk, az átlagos otthoni kondícionáló gépekkel ellentétben egy szobakerékpár jóval halkabb megoldás. Olyannyira, hogy a szomszédok észre sem veszik majd, így remek választás lakásokba is.

technogym excite 700 recline háttámlás használt szobabicikli

 

+1 A szobakerékpár biztonságos és még az ízületeket is kíméli

A szobakerékpárok legnagyobb előnyei közé tartozik még a biztonságos használatuk is. Csúszós utak, nagy forgalom és hirtelen előbukkanó kanyarok nélkül lényegében nulla a sérülésveszély sportolás közben. Sőt, a biciklizést kifejezetten ajánlani szoktak bizonyos sérülések utáni rehabilitációban, hiszen mindamellett, hogy kíméli az ízületeket, még erősíti is a boka- valamint a térdszalagokat.

használt szobabicikli kisokos

Használt szobabicikli

Ugye, hogy már tekernél is egyet szívesen? Válassz egy szobakerékpárt most »

Tetszik? Oszd meg!