online fitnesz óra

Lassan újraindul minden, kinyithattak az edzőtermek, elkezdődtek a csoportos órák és itt a jó idő, így már a szabadban is tudunk edzeni. A COVID19 okozta pandémia azonban nem múlt el nyomtalanul. Mindenki megsínylette a változásokat és most újra fel kell építeni az életünket. Nincs ez másképp a wellness és fitnesz területén sem. 2021-ben két jelentős változás következett be az otthoni edzések területén. Nézzük melyek ezek!

Előtérbe kerültek az online és otthoni edzések

Amikor 2020-ban Magyarországot is elérte a koronavírus járvány, a kormány hozta intézkedések később sok sportot szerető embert hoztak nehéz helyzetbe. Az edzőtermek bezártak, ezáltal a tulajdonosok és az oktatók is munka nélkül maradtak. A beltéri mozgáslehetőségek megszűnésével most az otthoni edzés került előtérbe online edzés formájában. Egyre több fitneszedző és szakember kezdett el ingyenes és vagy becsületkasszás online órákat adni, vagy videó anyagokat közzétenni, hogy ezzel is segítsenek feldobni az otthon töltött napokat. 

online fitnesz óra

Változások az otthoni edzések területén 2021-ben

Sokan az otthoni kardiógép vásárlás mellett döntöttek

Akik már régóta jártak edzőterembe, azoknak bizony nagy érvágás volt a konditermek bezárása. A rendszeres kardió jellegű testmozgás egyik napról a másikra félbe szakadt, ezért sokan kerestek otthoni kardiógépet. Az edzőtermekben is használt professzionális márkákban, mint a Life Fitness vagy Technogym biztosan nem lehet csalódni.

legnépszerűbb otthoni kardiógépek

Nézzük, melyek a legnépszerűbb otthoni kardiógépek?

  • A szobabicikli az egyik leggyakrabban használt otthoni fitneszgép. Könnyű a használata, mégis kiváló kardióedzést nyújt kezdőknek és profiknak egyaránt. A biciklizés amellett, hogy kalóriát éget és formában tart, kiváló szórakozást is jelenthet. Edzés közben hallgathatod a kedvenc zenéidet, de akár könyvet is olvashatsz vagy filmet nézhetsz. Egy szobabicikli kitűnő választás lehet bármilyen korosztály számára, függetlenül az edzettségi szintedtől. Viszonylag kis helyen elfér.
technogym-excite-700-ülő-szobakerékpár-ledes

Technogym Excite 700 ülő szobakerékpár

  • A futás rendkívül népszerű sport az utóbbi években, így aki komolyan gondolja az edzést annak egyértelműen egy otthoni futópadra van szükség. A Technogym és Life Fitnesz futópadok erős beépített motorral rendelkeznek, ami kényelmes és effektív edzést tesz lehetővé. Nagy előnye a professzionális futópadoknak, hogy a futófelületük viszonylag széles, és rendelkeznek az úgynevezett “FlexDeck” rezgéscsillapító rendszerrel ami az ízületeket kíméli. Ha igazán komolyan gondolod az edzést, akkor a futópadok hatékony és hasznos társaid lehetnek majd. Kezdőknek és haladóknak egyaránt jó választás, viszont nagyobb helyet foglal, mint például egy szobabicikli. Professzionális használt futópadot már az eredeti ár töredékéért is beszerezhetsz.
technogym-excite-futópad

Technogym Excite futópad

  • Az elliptikus trénerekhez hasonló szerkezetek a taposógépek, azonban ezeknél az edzés során függőleges és nem körkörös a mozgás. Ízületkímélő kialakítással rendelkeznek és az állítható nehézségi fokozatoknak köszönhetően kezdőknek és haladóknak egyaránt kiváló edzést nyújtanak. Ezek a gépek főleg a láb és a fenék izmait fejlesztik. Kis helyet foglal.

Technogym excite taposógép

  • Főleg a férfiak körében kedvelt fitnesz eszköz az evezőpad. Ezeken a gépeken evezést imitáló mozgást végezhetsz, ami az egész testet átmozgatja. Nagy előnye még, hogy nem csak kardió, de erőnléti edzést is nyújt, így tényleg teljes csomagot kapsz. Ha olyan készüléket keresel, ami minden igényedet kielégíti, akkor az evezőpad jó választás lehet.

 

Aki eddig sem hanyagolta el a rendszeres testmozgást, az továbbra se tegye, aki pedig most áll neki valamilyen sportnak, arra buzdítjuk tegye rendszeresen. Heti 3-4 alkalom kardió jellegű testmozgás erősíti az immunrendszerünket, ellenállóképességünket így pl. a betegségek is kevésbé viselik meg szervezetünket és felépülésünk is gyorsabb lehet. A boldogsághormon-serkentő (endorfin) hatása révén pedig hangulatunk is jobb lesz. Szóval Sportra Fel, Otthon vagy a szabadban!

 

Tetszik? Oszd meg!