A legjobb alakformáló gyakorlatok otthonra

Nyár van, hőség! Előkerültek a lenge ruhadarabok és valahogy mindig ilyenkor döbbenünk rá, hogy bizony a téli időszakban felszaladt ránk pár plusz kiló. Sajnos azonnali alakformálás nem létezik, de a döntés hogy mikortól teszünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben a mi kezünkben van. Segítségképpen hoztunk pár alakformáló gyakorlatot otthonra, amit akár már holnap is elkezdhetsz. Feszes, kerek fenékre és formás lábakra vágysz? Ha sem időd, sem kedved nincs egy fárasztó nap végén még a konditerembe is elmenni akkor nézd meg melyek a legjobb alakformáló gyakorlatok otthonra!

Fellépő gyakorlat a kényelmetlen lépcsőzés helyett

A lépcsőzés az egyik leghatékonyabb edzésforma, ha formás fenékre vágysz. Akad azonban egy igen nagy hátránya is, hiszen szükséged lesz hozzá egy halom lépcsőre. Szerencsére létezik egy olyan gyakorlat, amivel lemásolhatod a lépcsőző mozgást, és még csak ki sem kell hozzá mozdulnod otthonról.

Nem másról, mint a fellépésekről van szó, amelyhez semmi másra nem lesz szükséged, mint két négyzetméter szabad helyre és egy olyan stabil felületre, amely térdmagasságban helyezkedik el. (Ez akár lehet egy pad vagy szék is)

alakformáló gyakorlat lépcsőzés

Alakformáló gyakorlat lépcsőzés

Ha előkészítetted a terepet, akkor nincs más dolgod, mint az egyik lábbal fellépni a támaszra, és ráhelyezni a testsúlyodat. Mindeközben a másik lábadat finoman megemeled. Ezután jöhet ugyanez az ellenkező lábbal. A formás popsihoz pedig nagyjából fél órán át célszerű ismételgetni ezt a gyakorlatot pihenőkkel.

 

Szuperhatékony taposógépes edzés otthonra

Létezik egy másik remek otthoni edzés típus is, amellyel könnyedén lemásolhatod a lépcsőzőmozgást. Természetesen a nők egyik kedvenc kardiogépéről, a taposógépről van szó, amellyel villámgyorsan érhetsz el látványos eredményeket. Ez a típusú kardióedzés igen intenzíven megdolgoztatja a comb és a fenék izmait. A gyakorlat pedig nagyon egyszerű, felállsz a gépre, és taposol nagyjából fél órán át.

Technogym excite taposógép

Guggológyakorlat a feszes fenékért

A guggoló edzésekért sokan nem rajonganak, pedig a leghatékonyabb otthoni popsiformáló gyakorlatok közé tartoznak. Ha feszes, formás fenékre vágysz, akkor állj be vállszélességű terpeszbe, a lábfejeidet fordítsd egy kicsit kifele, hogy a térdeid természetes helyzetben maradjanak guggolás közben. Ezután egyenes háttal szép lassan guggolj olyan mélyre, amennyire csak tudsz, majd kényelmesen állj fel és ismételd meg a gyakorlatot 4×10-es szériára beosztva.

guggoló edzés alakformálás

Alakformáló gyakorlat guggolás

Lábemelő gyakorlatok a változatos otthoni edzésekhez

Gondoltad volna, hogy az otthoni fenékformáló edzések lehetnek egyszerre hatékonyak és elképesztően változatosak is? Itt van a tökéletes bizonyíték, a számos különböző formában is végezhető lábemelés.

A különböző lábemelő gyakorlatokat célszerű először 3×10-es, majd komolyabb edzettségi szint mellett már 5×20-as szériákban ismételgetni. Arra is nagyon figyelj oda, hogy mindegyik változatot célszerű lassan végezni, ha valóban látványos eredményekre vágysz.

Vízszintes lábemelés

A hátadon fekve emeld el a csípődet a talajtól. Egyik lábadat nyújtsd fel, majd tartsd meg néhány másodpercig. Ezután emeld még magasabbra, majd szintén állítsd meg őket egy rövid időre, mielőtt letennéd a talajra. Ezt ismételd mindkét lábbal több körben.

vízszintes lábemelés

Lábemelés oldalra

Álló helyzetből, visszafeszített lábfejjel jó lassan emeld ki oldalra az egyik lábadat, majd ugyanilyen tempóban tedd vissza. Ezután következhet ugyanez a másik lábbal, gondosan ügyelve arra, hogy a hátad végig egyenes maradjon.

Lábemelés törzshajlítással

Hajolj előre a törzseddel, hogy az majdnem derékszöget zárjon be a combokkal. Eközben természetesen hátrafelé emeled az egyik lábadat, majd kiegyenesedhetsz, és megismételheted a gyakorlatot a másik lábaddal is. A haladó gyakorlatnál már súlyt is vehetsz a kezedbe.

lábemelés törzshajlítással

Lábemelés alkartámaszban

A földön hason fekve tartsd el magad a talajtól úgy, hogy az alkarjaidra támaszkodsz. Ez a testtartás maradjon meg a gyakorlat teljes időtartama során, miközben az egyik lábadat felemeled hátrafelé a magasba, és visszaeresztés közben keresztezed a másik lábad fölött mielőtt leraknád a földre.

 

Szobakerékpáros edzéssel a formás combokért és fenékért

A tévhitekkel ellentétben a kerékpározás nem csupán a vádlit és a combokat formálja, hanem a feszes, kerek fenékért is igen sokat tehetsz egy kis tekeréssel. Akár a nappali kényelmében otthon is, hiszen ma már pénztárcakímélő áron szerezheted be az olyan modern szobakerékpárokat használtan, mint a Life Fitness, a Precor vagy Technogym szobabiciklik.

precor szobakerékpár

Precor 846 szobakerékpár

Bár az otthoni szobakerékpárok egyik legnagyobb előnye, hogy igen szórakoztató lehet velük az edzés, hiszen akár filmet is nézhetsz közben, azért érdemes odafigyleni arra, hogy kellő intenzitással végezd a gyakorlatokat. A formás, feszes fenékhez vezető út például 45 perces, legalább közepes tempóban végzett tekeréssel kezdődik.

Kényelmes futógyakorlat otthonra

A te szívedhez inkább a futógyakorlatok állnak közelebb? A feszes popsi mellett pedig lapos hasfalra is rágyúrnál? Akkor az ellipszis trénereket imádni fogod, hiszen ezekkel a praktikus kardiogépekkel bármikor mozoghatsz egy kiadósat otthon is, és a plusz kilókat is könnyedén ledobhatod.

Technogym használt ellipszis tréner

Technogym használt ellipszis tréner

Az elliptikus futógépek másik nagy előnye, hogy a kialakításuk kíméli az ízületeket, működésük révén pedig segítenek lemásolni a térdek és bokák számára is kényelmes, természetes futómozdulatokat. Éppen ezért tökéletes megoldást jelentenek, ha még csak most kezdenéd el az otthoni fenékformáló edzéseket vagy akár nagyobb túlsúly esetén is.

A Használt kondigépek kínálatában professzionális használt otthoni kondigépek közül válogathatsz pénztárcabarát áron. Találd meg új kedvencedet most »

Tetszik? Oszd meg!