használt szobabicikli otthon

Szeretnél sportolni, de nincs időd minden egyes nap lejárni a konditerembe? Akkor egy szobakerékpár tökéletes megoldás, hiszen a nap bármely pontján felpattanhatsz rá és tekerhetsz egy jót. A biciklizés ráadásul nemcsak az izmokat fejleszti, hanem pozitív hatással lesz a hétköznapjaidra is. Tudd meg, mi a szobakerékpárok 5+1 legnagyobb előnye, amiért számodra is ideális választás egy szobabicikli.

1. Egy szobakerékpárral kezdőként is könnyedén leadhatod a plusz kilókat

Tapasztataink szerint a kezdő sportolók körében az egyik legnépszerűbb mozgásforma a biciklizés. A tévhitekkel ellentétben ugyanis a szobabiciklizés igenis fogyaszt, hiszen megfelelő intenzitású tekerés mellett óránként akár 700 kalóriát is elégethetsz. Ahogyan a többi kardiogép esetében, úgy természetesen a használt szobabicikli sem sem kínálja magától az eredményeket. Ha szeretnél búcsút inteni a plusz kilóknak, azért igenis meg kell izzadnod.

edzés használt szobabicikli szobakerékpár2. A szobabiciklivel intenzívebb edzéseket is végezhetsz

Ha szeretnél komolyabb edzésmunkát végezni, és nem elégszel meg néhány leadott kilóval, egy használt szobabicikli akkor is tökéletes választás. A kerékpáron végzett intenzív edzések ugyanis amellett, hogy növelik az állóképességet, fejlesztik az alsótest izmait is. A rendszeres tekeréssel könnyedén tehetsz szert formás combokra és feszes fenékre akár az otthon kényelmében is.

3. A szobakerékpározás pozitív hatással lesz a mindennapokra

A szobabiciklizésnek a fogyáson és az alakformáláson kívül rengeteg pozitív élettani hatása van. Néhány hét otthoni tekerés után te is megtapasztalod, hiszen rengeteget javul majd a közérzeted és sokkal fittebbnek, energikusabbnak érzed magad. Íme a használt szobabicikli legnagyobb előnyei:

 • gyorsítja az anyagcsere folyamatokat,
 • javítja a keringést,
 • növeli a tüdőkapacitást,
 • felpörgeti a regenerálódást,
 • pozitív hatással van az emésztésre,
 • elősegíti a szervezet méregtelenítését,
 • erősíti az immunrendszert.

4. Egy szobabicikli személyre szabható

Az átlagos használt kardiogépekkel szemben az otthoni kerékpárok egyik legnagyobb előnye, hogy személyes igényeidhez igazíthatók. Az ülés magasságának beállításával ugyanis saját adottságaidhoz igazíthatod a szobabiciklit, amellyel az edzés így igazán kényelmes lesz.

használt szobabicikli, szobakerékpár az otthon kényelmével

5. A szobakerékpárok kímélik az ízületeket

Különösen a háttámlás szobakerékpárok ajánlottak ízületi sérülések utáni rehabilitációs célokra, hiszen a rendszeres tekerés megerősíti a térd- és a bokaszalagokat is. Mivel természetes mozgásformát képeznek le, a szobakerékpárok egyáltalán nem károsítják az ízületeket, így az edzések után nem sajognak majd a térdeid. 

 

+1 A használt szobabicikli tökéletes választás otthonra

Tapasztalataink szerint az otthoni kondigépek kiválasztásakor a teljesítmény mellett éppoly fontos tényező például a zajszint, a méret és egyéb “lakásbarát” tulajdonságok. Egy szobakerékpár azonban ezeket a próbákat is kiállja, hiszen:

 • kicsi:munkából hazaérve és hétvégén szívesen sportolnál otthon, de egy futópad nem fér el a nappaliban? Egy szobakerékpárnak garantáltan találsz helyet bármelyik sarokban.
 • csendes:bármikor tekerhetsz egy jót anélkül, hogy felébresztenéd szomszédokat.
 • könnyű:ha pedig valakit mégis zavarna a minimális zaj vagy csak szimplán jobb helyet találtál neki, a szobakerékpárt alacsony súlyánál fogva bármikor egyszerűen mozgathatod.
 • biztonságos:a pedálon található biztosítószíjaknak, valamint a természetes mozgásformák leképezésének köszönhetően minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát
 • egyszerű: a szobakerékpárok nem rendelkeznek bonyolult elektronikával, így a szervizelésük kényelmes, az esetleges alkatrészcsere pedig igazán olcsó.

Egy jó állapotban levő használt szobabicikli, szobakerékpár még hosszú évekig segíti egészséged megőrzését, az ára pedig csak töredéke egy új berendezésének. Válassz egy strapabíró szobabiciklit pénztárcabarát áron, fedezd fel a Használt kondigépek kínálatát most!

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!