Használt ellipszis tréner, taposógép, lépcsőzőgép, futópad

Bár számtalan tanulmány, cikk és ajánlás szól arról, hogy a sport mennyire egészséges, mégis kevesen vannak akik a mindennapi rutinban helyett szánnak a mozgásnak. Ha pedig végre megszületik az elhatározás, hogy holnaptól futni/biciklizni/kardiozni fogok, akkor is azonnal egy részletes és hetekre lebontott edzésterv után kutatnak. Pedig a sportolásnak egyetlen kulcsa van: csinálni kell. Természetesen jó az edzésterv, és nyilván szükség van rá, ha fejlődni, izmosodni szeretnénk, vagy jobb erőnlétre szeretnénk szert tenni. A kezdetek kezdetén, amikor egyáltalán arról van szó, hogyan kezdjünk neki, hogyan iktassuk a mindennapokba és egyáltalán mit sportoljunk – na, akkor még teljesen felesleges. Adunk 5 bevált tippet edzésterv helyett , amelyekkel könnyebben és egyszerűbben szoktathatod magad a rendszeres sportoláshoz.

edzésterv használt szobabicikliKeresd az élvezetet a sportban

Az egyik legnagyobb hiba, amit csak a sportoláskor elkövethetsz, ha nem az egyéniségednek, erőnlétednek megfelelő sportágat választasz. Próbálj ki inkább több lehetőséget és keresd meg azt, amelyik élvezetet okoz. Ha a mozgáshoz jó élmények kapcsolódnak, akkor nem lesz megerőltető, hogy elkezd és sokkal szívesebben űzöd majd.

 

A sportolást alakítsd a megszokott életviteledhez, ne fordítvaTechnogym használt taposógép

Sokan gondolják – tévesen, hogy a sportolás miatt a korábban megszokott életüket kell felborítani, és gyakori probléma, hogy nehezen tudnak nap 1 óra szabadidőt találni a zsúfolt mindennapokban. Ez nem is csoda, általában mindenki reggeltől estig be van táblázva feladatokkal. A legjobb ezért, ha nem a megszokott napirendedet borítod fel, hanem azon kívül keresel magadnak egy-egy órácskát, amit sportolásra fordíthatsz. Sok konditerem már hajnalban nyit és késő estig nyitva tart, ennél azonban talán egyszerűbb, ha otthonra szerzel be egy használt futópadotszobabiciklitelliptikus trénert vagy taposót. Így akár a kedvenc filmed közben, vacsorafőzés alatt, késő este vagy kora hajnalban is tudsz edzeni. Így a mindennapi rutinod sem borul fel, mégis szánsz időt a mozgásra is. Win-win.

 

edzés otthon használt futópadKis lépésekben haladj

Amikor megszületik az elhatározás: holnaptól rendszeresen edzeni fogok, sokan esnek a kezdeti hatalmas lendület áldozatául. Már az első edzésen is túl sokat vállalnak, másnap persze izomláztól szenvednek, túlságosan kifáradnak és megerőltetik magukat. Érdemes ehelyett inkább az első edzésen is visszafogni magunkat, és lépésről lépésre haladni, mindig egy kicsit többet vállalni. Például ha a futást választottad, akkor kezd az elején 10 perccel, aztán naponta növeld 1-1 perccel az edzésidőt. Vagy kezdheted 30 perc sétával is, és folyamatosan emelheted a séta sebességét a futópadon. Ha apránként haladsz, motiválhat, hogy napról napra többet teljesíts, közben nem erőlteted meg magad és a szervezeted is könnyebben szokik hozzá a terheléshez.

edzés tervezettenTervezd be előre

A hetente 2x futni fogok típusú elhatározások nem eléggé konkrétak és nem motiválnak kellőképpen. Tanácsos ezért inkább a heti edzéseket előre betervezni a naptárban. Ha már előző héten látod, hogy melyik napokra és mikorra írtad be az edzéseket, akkor azok köré szervezeted a nap többi feladatát, könnyebben tartható a terv és téged is megnyugtat, ha tudod, mikor mi fog történni.

 

Próbáld ki a reggeli edzést

Sokan ódzkodnak tőle, pedig a reggeli edzést több okból is érdemes kipróbálni és nem csak azoknak ajánlott, akik nap közben vagy este már nem érnek rá mozogni. A reggeli edzéssel ugyanis biztosíthatod, hogy energikusan induljon a nap, sőt, mire a többiek felébrednek te már a edzést le is tudtad, így az egész nap a rendelkezésedre áll, hogy mással foglalkozz.

Otthon edzenél? Szerezz be egy Life Fitness vagy Technogym használt kardiogépet otthonra az eredeti ár töredékéért.

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!