otthoni használt szobabicikli, szobakerékpár

Mozogni jó, mozogni kell. Annak, akinek nincs ideje, energiája vagy kedve konditerembe eljárni vagy a környéken biciklizni, ideális választás lehet egy otthoni szobakerékpár. Óvatosan azonban a hirtelen felindulással! Az otthoni szobakerékpár vásárlását is érdemes ugyanis alapos utánajárás, mérlegelés és gondos kiválasztást követően véglegesíteni. De mi mindenre érdemes odafigyelni szobakerékpár vásárlásakor? Milyen aprónak tűnő részletek vehetik el végleg a kedvünket a szobakerékpár használatától? Mi okozhat később bosszúságot, amire a vásárláskor nem is gondoltunk? Összegyűjtöttük!

Az otthoni szobakerékpár kiválasztásának kihagyhatatlan szempontjai

1. szempont: Egészségi állapotot

Tchnogym Ecite 700 háttámlás használt szobabicikliBármilyen edzésforma elkezdése előtt az első és legfontosabb szempont az egészségi állapotunk felmérése kell, hogy legyen. Ez ugyanis a szobakerékpár választást is nagyban befolyásolja.
A térdproblémában szenvedőknek, a térdműtét után állóknak ugyanis kimondottan az ún. fekvőkerékpárok ajánlottak. Számukra kifejezetten ajánlott is az ízületek terhelése, a háttámlás kerékpárokkal ugyanakkor tehermentesíthetik a térdet és a combot. Így a szobakerékpározás kevésbé veszi igénybe a térdízületeket, miközben jobban edzi az izmokat. Az elől lévő pedálnak köszönhetően gyorsabb javulás érhető el.

 

2. szempont: Rendelkezésre álló hely

Az otthoni szobakerékpár-vásárlás másik fontos szempontja a rendelkezésre álló hely mérete. Ezek a sporteszközök viszonylag nagy helyigényűek, ezért ez a szempont aligha hagyható ki a mérlegelés során. Használt szobabicikli vásárlása anyagilag is megéri.

3. szempont: Terhelhetőség

Súlycsökkentés használt szobabicikli

A fogyókúrázók is előszeretettel választják a használt szobakerékpárt az otthoni edzések elkezdéséhez, hiszen könnyen és egyszerűen kivitelezhető, és az ízületeket is kíméli (lásd fent).

Emiatt fontos szempont a terhelhetőség. A gyártók által megadott adatokat azonban nem szabad túlhaladni, hiszen azzal a szobakerékpár stabilitását is kockáztatjuk.

Érdemes azt is számításba venni, hogy a terhelhetőségre vonatkozó adatok a gép erősségét is jelölik.

 

 

4. szempont: Kényelem

Bár nem az egyik legfontosabb szempont, de mégis említésre méltó a kényelem. Ki ne ismerné az érzést, amikor a bicikli ülése feltöri a fenekét, és az napokig úgy fáj, hogy ráülni is csak nagyon félve és óvatosan lehet?

Technogym használt szobabicikli

A professzionális szobakerékpárok ülései ún. öntöttgél szivaccsal készülnek, amelyet úgy terveznek, hogy használat közben nem szorítja el a hajszálerekben a vérkeringést. Ezáltal nem kezd zsibbadni a fenék, így a szobakerékpározás akár napi használat mellett is kényelmes lesz. Ezeket az üléseket orvosilag tesztelik, így minőségük is megbízhatóbb.

5. szempont: Karbantartási igény

Ékszíjkopás vagy – szakadás, fékrendszeri meghibásodás, elektronika meghibásodás, alkatrészkopás, csavartörés, csapágy problémák – csak néhány a leggyakrabban előforduló, szobakerékpároknál jelentkező hibák közül. Ha szeretnénk ezek előfordulását minimálisra csökkenteni, akkor válasszunk megbízható márkát. A kopóalkatrészek cseréje így sem kerülhető ki, így azonban biztosíthatjuk, hogy könnyen beszerezhetők lesznek az alkatrészek és bármikor elérhető a szervizhálózat is.

5+1. szempont: Ár

Persze az otthoni szobakerékpár-választáskor lényeges tényező az ár is. Nem szabad azonban, hogy ez legyen a döntés legfontosabb szempontja. Ha szűkösebb a keret, akkor érdemesebb inkább egy professzionális minőségű, használt szobabicikli választani. A Life Fitness és Technogym szobakerékpárok nagyon népszerűek a magyar konditermekben is. Ezeket választva olyan érzésünk lehet, mintha konditeremben edzenénk, miközben a meghibásodás és az élettartam miatt sem kell aggódnunk, és sokáig élvezhetjük az edzéseket.

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!