A szabadtéri sportolás nagy jó, de ha nem szeretnénk a változékony időjárásra támaszkodni, akkor egy otthoni szobakerékpár segítségével bármikor edzhetünk. Azonban a választás nem egyszerű, mert többféle típus is létezik, beleértve az ülő és háttámlás szobakerékpárokat, valamint a spinning kerékpárokat is.

Melyik típusú szobakerékpár lenne a legjobb jobb választás számodra!

Fontos, hogy olyan minőségi szobakerékpárt válasszunk, amely megfelelően terhelhető, és kialakítása és funkciói hasonlítanak az edzőtermekben használt eszközökhöz, mivel ezek a szobakerékpárok magasabb minőségűek, mint az általános sportboltokban kapható típusok. Ilyenek a Technogym vagy a Lifefitness szobakerékpárok.

Technogym Bike Forma 500 használt szobabicikli, szobakerékpár

Technogym Excite 700 használt szobabicikli

Technogym háttámlás használt szobabicikli, szobakerékpár

Technogym háttámlás használt használt szobabicikli, szobakerékpár

A Life Fitness és a Technogym professzionális szobakerékpárok legfontosabb tulajdonságai:

– nagy terhelhetőség
– stabilitás
– megbízhatóság
– napi több órás igénybevétel
– egészségvédő és biztonsági felszerelés

Háttámlás szobakerékpárok

Egy ilyen eszköz, amelynek ülőfelületén egy háttámla található, olyan élményt nyújt kerékpározás közben, mintha egy kényelmes fotelben ülnénk. Az ilyen eszközök hátulja által kialakított támasz megkíméli a hátgerincet és a térdet a túlzott nyomástól, így kényelmesen és biztonságosan lehet használni őket. Ezek az eszközök különösen ajánlottak rehabilitációs célokra, valamint nagy testsúlyú emberek számára.

Technogym használt háttámlás szobabicikli

Ülő szobakerékpárok

Ezek a szobakerékpárok hasonlítanak a hagyományos kerékpárokhoz, ülő helyzetben használjuk őket, miközben a kezünk a “kormányon” pihen. Ezek az eszközök segítenek a fogyásban és a kardiovaszkuláris állóképességünk fejlesztésében.

A szobakerékpárokat ellenállásuk alapján is csoportosíthatjuk. A mágneses szobakerékpárokon kézzel állíthatjuk az ellenállást, míg az ergométeres szobakerékpárokon digitálisan lehet beállítani. Ezek általában elektromágneses rendszerrel fékezik a pedálmozást. Van olyan típus is, amelyek motorral nehezítik a mozgást, de ezek stabilitása a nagyobb erőkifejtések során gyengébb lehet.

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Technogym Excite 700 bike használt szobabicikli

Spinning kerékpárok

A spinning bike egy olyan eszköz, amelyet a csoportos fitness órák során használnak, és főként azok használják, akik komolyan foglalkoznak kerékpározással. Azonban ez az eszköz alkalmas azoknak is, akik nyáron szeretnek kerékpározni a kondíciójuk javítása érdekében, és télen, rossz időben is ugyanazt az edzést szeretnék elvégezni a szobában. Ha csak a hagyományos kerékpáros mozdulatokat végzed, akkor az izmok erősítése hasonló lesz. Ha azonban állva edzel a spinning bike-on, akkor nagyobb erőfeszítésre készteted az alsótest izmait.

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

A szobabicikli és a spinning kerékpár egyaránt hatékony kardió eszköz

Kalóriaégetés

Amikor összehasonlítjuk a szobabiciklit és a spinning kerékpárt, akkor a kalóriaégetés a legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni. Általánosságban elmondható, hogy a spinning kerékpáron több kalóriát égethetsz el, mivel az edzés során több izom vesz részt az aktivitásban (például ha felállsz), és több energiát igényel a lendkerék meghajtása. A spinning kerékpár lendkerékének meghajtása nehezebb, mint a szobabiciklinél, így minden edzés során több energiát égethetsz el.

Azonban ülő helyzetben nincs különbség a kalóriaégetés tekintetében, így ha nem szereted az álló helyzetet a spinning kerékpáron, akkor nincs különbség a kalóriaégetés szempontjából, hogy melyik típusú eszközt használod.

Miért jó használt szobakerékpárt választani?

A szobakerékpár beszerzésének egyik legvonzóbb lehetősége a használt eszköz vásárlása. Az ilyen típusú kerékpárok általában jó minőségűek, és edzőtermekben is használják őket. A használt szobakerékpárok ára jelentősen alacsonyabb lehet, mint az új készülékeké, így ez egy kedvezőbb alternatíva lehet azoknak, akik nem szeretnének sok pénzt költeni a sportfelszerelésekre. Emellett a használt szobakerékpárok sokszor jól karbantartottak és megkíméltek, így hosszú élettartamúak lehetnek. Azonban érdemes odafigyelni a vásárlás során, hogy az eszköz mennyire használt, és milyen állapotban van.

Kattints Technogym és Life Fitness használt szobabicikli (szobakerékpár) kínálatunk megtekintéséhez!

 

Tetszik? Oszd meg!