Használt kariógépek, futópad, szobabicikli, taposógép, ellipszis tréner

Az edzőtermi gépek között töretlen népszerűségnek örvendenek a kardiogépek, hiszen remek eszköz a fogyás elősegítéséhez, az állóképesség javításához, miközben segít növelni a tüdő kapacitását, serkenti az anyagcsere működését, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Sokan a futópadot próbálják ki először, de könnyen előfordulhat, hogy a céljainknak nem ez a legmegfelelőbb kardiogép. Nézzük sorban, hogy melyik kardiogép mire való, így könnyebben kiválaszthatjuk, milyen eszközzel érhetjük el legegyszerűbben a céljainkat. 

Futópad

A futópad az egyik legnépszerűbb cardiogép. Nem kell új mozgásformákat megszokni, ugyanúgy sétálhatunk, kocoghatunk vagy futhatunk rajta, akárcsak az utcán. Variálhatjuk az intenzitást, emelkedőt edzettségi szintünknek megfelelően. Használt futópad választékunkból kiválaszthatja a kedvére valót.

Technogym Excite 700 használt futópad

Technogym Excite 700 használt futópad

Mire való a használt futópad?

A futópad jó választás, ha fogyni szeretnénk, mert a futással sok kalória égethető el. A futópadok különböző programjaival pedig teljesen személyre szabhatók az edzések.

Szobabicikli

A szobabiciklik közül megtalálhatók a klasszikus és fekvőkerékpárok egyaránt. Ezekkel jellemzően kevesebb kalória égethető el, mint a futópaddal, de a különböző programoknak köszönhetően rendkívül változatos intenzitású edzéseket végezhetünk.

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Mire való a használt szobabicikli?

A szobakerékpár állítható programjaival az egyéni igényekre szabható gyengébb és erősebb intenzitású edzések végezhetők. A szobabicikli jól választás túlsúlyban szenvedőknek. A fekvőkerékpárt bátran használhatják a hátfájósok is, mert a háttámla finoman támasztja a hátat, így nem terheli a gerincet, sem az alsóháti szakaszt. A spinning kerékpárt a kemény edzéseket kedvelőknek ajánljuk. A spinning kerékpárok a nyeregből kiállva is tekerhetők, így újabb izomcsoportokat mozgathatunk vele, a fogások változtatásával pedig a felsőtestet is edzhetjük.

Ellipszis tréner

Az ellipszis tréner a futás és a sétálás mozgásformáját utánozza. A futásnál jobban kíméli az ízületeket, és mivel a lábak pedálokon mozognak, ezért a mozgáskoordinációból eredő sérülések előfordulása is ritkább. Nagy előnye, hogy a karok mozgatásával egyidejűleg a felsőtestet is edzhetjük.

Life Fitness 95X Inspire ellipszis tréner

Life Fitness 95X Inspire elliptikus tréner

Mire való használt ellipszis tréner?

Az ellipszis tréner remek partner a testsúly csökkentéséhez, alacsony és mérsékelt intenzitású edzéseket kedvelőknek. Az elliptikus futópad jó választás túlsúlyosok számára és azoknak is, akik térdproblémáktól szenvednek.

Taposógép

A taposógép a lépcsőzés mozgásformáját utánozza, de csakis akkor, ha helyesen használjuk. Támaszkodással vagy túl alacsony ellenállással használva ugyanis jelentősen csökken a terhelés.

Technogym taposógép

Technogym taposógép (stepper)

Mire való használt taposógép?

Egészen alacsony intenzitású edzések is végezhetők vele. A taposógép leginkább a nők körében népszerű, akik a combjukat, vádlijukat, feneküket szeretnék formálni. Ízületi problémák esetén nem ajánlott a használata.

Wave (korcsolyázógép)

A professzionális Wave három dimenziós mozgásra késztet, ami nagyon hatékony és ráadásul élvezetes. Használata 30% több kalóriát éget el, mint az elliptikus tréneré. 

Technogym Excite 700 Wave használt "korcsolyázó gép"

Technogym Excite 700 Wave használt “korcsolyázó gép”

Mire való a használt wave – korcsolyázógép?

A TechnoGym Excite Wave elsősorban a láb és a fenék izmait formálja, a koordinációs érzéket fejleszti. 

Top

A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

 

Mire való a használt top?

A Technogym Excite Top segítségével bevonhatók és edzhetők specifikus izomláncok a forgó fogantyúk pozíciójának, a forgókar magasságának, valamint a teleszkópos karok hosszának változtatásával.

Crossover

TechnoGym Excite CrossOver egyesíti az összes kardiógép előnyét egyben. Használata egyszerű és élvezetes fejleszti a koordinációs érzékét és a stabilitását.

Technogym Excite crossover

Technogym Excite crossover

Mire való használt crossover?

Bármilyen szintű edzéshez megfelelő. Használatával olyan alsó és felső izomcsoportok terhelhetőek, amelyek más fitnessgépen nem.

Válogass használt kondigépeink közül!