Használt kariógépek, futópad, szobabicikli, taposógép, ellipszis tréner

Az edzőtermi gépek között töretlen népszerűségnek örvendenek a kardiogépek, hiszen remek eszköz a fogyás elősegítéséhez, az állóképesség javításához, miközben segít növelni a tüdő kapacitását, serkenti az anyagcsere működését, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

Sokan a futópadot próbálják ki először, de könnyen előfordulhat, hogy a céljainknak nem ez a legmegfelelőbb kardiogép. Nézzük sorban, hogy melyik kardiogép mire való, így könnyebben kiválaszthatjuk, milyen eszközzel érhetjük el legegyszerűbben a céljainkat. 

Futópad

A futópad az egyik legnépszerűbb cardiogép. Nem kell új mozgásformákat megszokni, ugyanúgy sétálhatunk, kocoghatunk vagy futhatunk rajta, akárcsak az utcán. Variálhatjuk az intenzitást, emelkedőt edzettségi szintünknek megfelelően. Használt futópad választékunkból kiválaszthatja a kedvére valót.

Technogym Excite 700 használt futópad

Technogym Excite 700 használt futópad

Mire való a használt futópad?

A futópad jó választás, ha fogyni szeretnénk, mert a futással sok kalória égethető el. A futópadok különböző programjaival pedig teljesen személyre szabhatók az edzések.

Szobabicikli

A szobabiciklik közül megtalálhatók a klasszikus és fekvőkerékpárok egyaránt. Ezekkel jellemzően kevesebb kalória égethető el, mint a futópaddal, de a különböző programoknak köszönhetően rendkívül változatos intenzitású edzéseket végezhetünk.

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Technogym Excite 700 háttámlás használt szobabicikli

Mire való a használt szobabicikli?

A szobakerékpár állítható programjaival az egyéni igényekre szabható gyengébb és erősebb intenzitású edzések végezhetők. A szobabicikli jól választás túlsúlyban szenvedőknek. A fekvőkerékpárt bátran használhatják a hátfájósok is, mert a háttámla finoman támasztja a hátat, így nem terheli a gerincet, sem az alsóháti szakaszt. A spinning kerékpárt a kemény edzéseket kedvelőknek ajánljuk. A spinning kerékpárok a nyeregből kiállva is tekerhetők, így újabb izomcsoportokat mozgathatunk vele, a fogások változtatásával pedig a felsőtestet is edzhetjük.

Ellipszis tréner

Az ellipszis tréner a futás és a sétálás mozgásformáját utánozza. A futásnál jobban kíméli az ízületeket, és mivel a lábak pedálokon mozognak, ezért a mozgáskoordinációból eredő sérülések előfordulása is ritkább. Nagy előnye, hogy a karok mozgatásával egyidejűleg a felsőtestet is edzhetjük.

Life Fitness 95X Inspire ellipszis tréner

Life Fitness 95X Inspire elliptikus tréner

Mire való használt ellipszis tréner?

Az ellipszis tréner remek partner a testsúly csökkentéséhez, alacsony és mérsékelt intenzitású edzéseket kedvelőknek. Az elliptikus futópad jó választás túlsúlyosok számára és azoknak is, akik térdproblémáktól szenvednek.

Taposógép

A taposógép a lépcsőzés mozgásformáját utánozza, de csakis akkor, ha helyesen használjuk. Támaszkodással vagy túl alacsony ellenállással használva ugyanis jelentősen csökken a terhelés.

Technogym taposógép

Technogym taposógép (stepper)

Mire való használt taposógép?

Egészen alacsony intenzitású edzések is végezhetők vele. A taposógép leginkább a nők körében népszerű, akik a combjukat, vádlijukat, feneküket szeretnék formálni. Ízületi problémák esetén nem ajánlott a használata.

Wave (korcsolyázógép)

A professzionális Wave három dimenziós mozgásra késztet, ami nagyon hatékony és ráadásul élvezetes. Használata 30% több kalóriát éget el, mint az elliptikus tréneré. 

Technogym Excite 700 Wave használt "korcsolyázó gép"

Technogym Excite 700 Wave használt “korcsolyázó gép”

Mire való a használt wave – korcsolyázógép?

A TechnoGym Excite Wave elsősorban a láb és a fenék izmait formálja, a koordinációs érzéket fejleszti. 

Top

A felsőtest forgató edzése kondíciódat, izomerődet, állóképességedet, valamint a külsődet egyaránt fejleszti.

 

Mire való a használt top?

A Technogym Excite Top segítségével bevonhatók és edzhetők specifikus izomláncok a forgó fogantyúk pozíciójának, a forgókar magasságának, valamint a teleszkópos karok hosszának változtatásával.

Crossover

TechnoGym Excite CrossOver egyesíti az összes kardiógép előnyét egyben. Használata egyszerű és élvezetes fejleszti a koordinációs érzékét és a stabilitását.

Technogym Excite crossover

Technogym Excite crossover

Mire való használt crossover?

Bármilyen szintű edzéshez megfelelő. Használatával olyan alsó és felső izomcsoportok terhelhetőek, amelyek más fitnessgépen nem.

Válogass használt kondigépeink közül!

 

Tetszik? Oszd meg!