terpeszállás - használt kondigépek

Jön a jó idő! Nemsokára előkerülnek a rövidnadrágok és a miniszoknyák. Ha te is formás combokat szeretnél villantani a nyáron, akkor még nem késő elkezdened dolgozni érte. Számtalan gyakorlat létezik a lábak edzésére. Változatos saját testsúlyos gyakorlatok vagy kardiogépeken végzett edzés? Mindkettő hatásos!  Nézzük melyek a legnépszerűbb gyakorlatok a formás combokért!

Mielőtt bármelyik gyakorlatot elkezded melegíts be! Ez minden edzés előtt fontos, főleg a combok edzésénél, mivel a combizmok könnyen meghúzódhatnak.

guggolás a formás combokértGuggolás a formás combokért

Először könnyűnek tűnik, de kezdőként a 10. guggolás után már érezni fogod a hatását. Helyezkedj el vállszélességű terpeszben, a térdeket enyhén hajlítsd be. A combok derékszöget zárjanak be a sípcsonttal és párhuzamosak legyenek a talajjal, majd állj fel. A gyakorlatot célszerű a mellkas előtt összekulcsolt vagy kinyújtott kezekkel végezni, hiszen így nem tudsz rásegíteni a karmozgással, vagyis még többet dolgoznak a comb izmai. Figyelj arra, hogy erőből dolgozz, ne lendületből. 

Kezdőként 3×10 guggolást végezz, ha már jobban bírod a strapát, akkor érdemes átváltani 5×15 szériára.

Ebben a gyakorlatban a négyfejű combizom mellett a farizmok is aktívan részt vesznek. Ezért is kiváló!

kitöréses gyakorlat

Kitöréses gyakorlat a látványos eredményekért

Az egyik legnépszerűbb, eszköz nélkül végezhető comberősítő gyakorlat a kitörés. Vigyázz! Ezt a gyakorlatot helyesen kell végezni, különben a térded látja kárát!

Helyezkedj el csípőre tett kézzel zárt állásban, majd lépj előre egy nagyot, eközben a hátsó lábaddal közelíts a talajhoz, de ne térdelj le! A végpozícióban az elöl lévő comb párhuzamos a talajjal, és a láb derékszöget zár be. Ezt tartsd meg 2-3 másodpercig. Miután visszaléptél a kezdőállásba jöhet a lábcsere. Végezz el lábanként 20 kilépést, 3-as sorozatban.

 

 

terpeszállás

Formás combok kívül-belül

A következő gyakorlat nemcsak a combizmokat formálja, de segít, hogy tónusos legyen az egyik kritikus testtáj, a belsőcomb. Helyezkedj el széles terpeszállásban, a térdeket lazán hajlítsd be, a popsit billentsd magad alá. A karokat kulcsold magad előtt, lassan hajlítsd be a térdeket, ha tudod, egészen addig, amíg a combok párhuzamosak lesznek a talajjal. Majd szintén lassan emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd el 40-szer  a gyakorlatot.

 

 

 

Technogym használt taposógépTaposógépes gyakorlatok a gyors eredményekért

Ha valamivel mozgalmasabb edzésre vágysz, akkor egy Technogym használt taposógép tökéletes kardiogép a számodra. 

A taposógép a lépcsőzést imitálja, azaz leginkább a comb és a fenék izmait dolgoztatja meg. Edzés közben – mintha csak lépcsőt másznánk-,  a pulzus megnövekszik, az izmok keményen dolgoznak, így a zsírégetés feltételei adottak lesznek. Testsúlyodtól függően 350-500 kalóriát is elégethetsz egy 30 perces edzéssel és a combizmokat is remekül formálja.

 

 

használt korcsolyázógép

Korcsolyázógép a formás alsótestért

Kifejezetten hatásos és az alsótest összes izmát megdolgoztató kardiogép a WAVE (magyarul korcsolyázógép). A professzionális Wave három dimenziós mozgásra késztet, ami nagyon hatékony és ráadásul élvezetes.
TechnoGym Excite használt Wave elsősorban a láb és a fenék izmait formálja, a koordinációs érzéket fejleszti.

 

 

 

 

 

Kattints Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálatunk megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!