állóképességnövelés elliptikus trénerrel

Azok, akik a heti/napi edzéseiket otthon szeretnék végezni, gyakran hetekig is képesek vacilálni, hogy vajon melyik otthoni kardiógép lehet számukra jó választás. Talán nem meglepő, hogy a legtöbben a futópad és az elliptikus futógép között őrlődnek. A két kardiógép nevében hasonlít, viszont nagyon sok mindenben különbözik egymástól. Futópad vagy elliptika ? Mindkét gép nagy segítség lehet az állóképesség megtartásában, a zsírégetésben és a kardióedzések részeként, de mégis fontos tudni, hogy teljesen más célra tervezték őket. Ebből kifolyólag más típusú embereknek is készültek. Nézzük, melyik való neked!

 

Számodra az otthoni futópad a jó választás, ha

 • nem vagy súlyosan túlsúlyos,
 • nincsenek ízületi problémáid,
 • nem műtötték a térdedet
 • szeretsz futni és/vagy gyalogolni
 • zsírt szeretnél égeti
 • változatos edzésre vágysz

Az otthoni futópad tehát elsősorban azoknak ajánlott, akiknek nincs idejük, kedvük, lehetőségük konditerembe járni, de szeretnék javítani vagy folyamatosan kordában tartani az állóképességüket, formálnák az lábukat, combjukat, feneküket vagy egyszerűen csak élvezik a futást. A futópad a gyors gyaloglástól a felfelé tartó sprintig széles választékot kínál a sebesség, az emelkedők, és a többféle edzésprogramok tekintetében. A közhiedelemmel ellentétben a futás és a gyaloglás erősíti csontokat és az izmokat is.

life-fitness-hasznalt-futopad

Life Fitness Inspire 95T használt futópad

Számodra az otthoni elliptika a jó választás, ha

 • volt korábban térdsérülésed,
 • ízületi problémáid vannak,
 • óvni szeretnéd az ízületeidet,
 • kíméletesebb edzésformát keresel,
 • változatosabb edzésre vágysz,
 • extra nagy túlsúlyt szeretnél ledolgozni,
 • a felsőtestedet is szeretnéd edzeni,
 • fogyni szeretnél.

Az ellipszis tréner alapvetően a futás mozgásformáját utánozza, azzal a különbséggel, hogy a mivel a láb egy szabályozott pályán előre és hátrafelé mozog, ezért a rázkódás nem terheli az ízületeket. A pedálok előre és hátrafelé is hajthatók, így más izomcsoportokat is megmozgathatunk, a karnak köszönhetően pedig egyszerre edzhetjük a felsőtestet is.

Technogym használt ellipszis tréner

Technogym használt ellipszis tréner

Éppen az ízületkímélő tulajdonságai miatt ajánlják a nagyobb túlsúllyal rendelkezők számára is, hiszen ez a mozgásforma nem annyira megerőltető, mint a futás, miközben remekül égeti a zsírt, erősíti az izmokat és edzi a keringési rendszert. Az ellipszis tréner hatékony kardiógép azok számára, akik minimális hatással szeretnének hozzájárulni a szív- és érrendszer egészségének javításához. Az optimális zsírvesztés érdekében nagy intenzitású intervallum edzést kell végrehajtani ellipszis használata esetén.

A futópad és az ellipszis tréner használatát is bátran el lehet kezdeni teljesen kezdőként is. A mozgásformát nem kell különösebben megszokni, szinte természetes.

technogym használt futópad leddel

Technogym használt futópad leddel

Az sem lehet akadály, ha jelenlegi helyzetünkből fakadóan nem tudunk edzőterembe járni, hiszen már könnyedén beszerezhetünk egy otthoni futópadot vagy elliptikát is. Ha tartós, minőségi és strapabíró gépet szeretnénk, akkor érdemes a használt professzionális futópadok és elliptikus trénerek között is körülnézni. Így ár-érték arányban jobban járhatunk. Olvass róla többet itt, miért éri meg használt kondigépet választani.

Használt kondigépet keresel? Nézz körül professzionális gépeink között »

Technogym használt spinning kerékpár

Technogym használt spinning kerékpár

technogym-excite-700-led-taposógép

Technogym Excite 700 taposógép

Tetszik? Oszd meg!