Futóedzés a nappaliban - használt futópad

Tavasztól őszig, amíg kellemes az idő, kifejezetten kellemes a szabadban futni. De amikor jönnek az őszi ködök és eső, a futópad az ideális edzésterület.

Sokan azzal a meggyőződéssel edzenek a szabadban, hogy kizárólag az az egészséges. Pedig nem így van. Természetesen ragyogó tavaszi, nyári reggeleken kiváló szórakozás is a szabadban futni, teleszívni a tüdőt friss levegővel, virágillattal. Még akár eső után is jó érzés, hiszen a friss eső utáni illatok nagyszerűek. De aztán jön az ősz, esővel, köddel, hideg szelekkel. Aztán jön a hó, ami a futást fizikailag is akadályozza, hiszen képtelenség lábközépig érő hóban futni. Ha meg le is takarítják a futófelületekről a havat, mindig van csúszós, jeges felület, ami balesetveszélyes.

Futóedzés télen, havas úton, vagy futópad otthon?

Futóedzés télen, havas úton, vagy futópad otthon?

Az ilyen időben a baleset- és megfázásmentes futás kizárólagos terepe a futópad!

Sokan sportérvekkel utasítják el a futópad futófelületén végzett edzéseket. Ők azt hangoztatják, hogy a szabadban változatos terepen, emelkedőkön és lejtőkön futhatnak, olyan tempóban, ahogyan ők szeretnének. Szerintük ezt az edzésterhelést szobai futópadon nem lehet előállítani.

A korszerű Technogym és Life Fitness futópadok már úgy készülnek, hogy a szabadtéri futóedzések minden előnyét biztosítani tudják. Ezen túl biztonságosak, kontrollálhatóak – és helyben vannak.

Nézd meg aktuális Life Fitness használt futópad kínálatunkat!

Biztosan jó érzés futni a szabadban dombra fel, onnan le. Ez különleges terhelést kínál. De ugyanezt a terhelést az edzőtermi, szobai futópadokon is be lehet állítani. A korszerű futópad kijelzőjén, vagy kezelőszervein állítható a futófelület dőlésszöge, akár 15 %-os emelkedéssel is. Ez olyan emelkedő, aminél erősebb emelkedésű dombra sem fut már fel az egyszerű sportoló.

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

Technogym Run Excite 700 futópad kijelzője

A futópad kezelőszerveivel állítható a futófelület sebessége is, tehát olyan tempóban futhat rajta mindenki, amilyen tempót edzettsége megkíván. A legtöbb berendezésen még a szabadtéri futás illúziója is előállítható, hiszen a képernyőn a szimulált valóság is látható.

Amiben viszont többet kínál egy edzőtermi futópad, mint a szabadtéri futás, az az edzések terhelésének kontrollálhatósága. A szabadtéri futás során persze már vannak okos eszközök, amelyekkel figyelhetjük pulzusunkat, vagy a megtett távolságot, de egy korszerű futópad ennél lényegesen többet kínál.

Nézd meg aktuális Technogym Expire használt futópad kínálatunkat!

Ma már minden korszerű berendezés többféle, edzettségi állapotunkhoz igazodó edzéstervet kínál. Ezek használatával elkerülhetjük izmaink, ízületeink túlzott terhelését, az edzések után jelentkező, fájdalmas izomlázat. A legtöbb berendezésen csak ki kell választanunk a megfelelőnek gondolt edzésprogramot, majd azt a futópad automatikusan végrehajtja.

A futópad télen-nyáron az ellenőrzött, kellemes futóedzés élményét biztosítja

A futópad télen-nyáron az ellenőrzött, kellemes futóedzés élményét biztosítja

A korszerű futópadok kijelzőin folyamatosan figyelhetjük szervezetünk reakcióját az erőltetésre. Láthatjuk pulzusunk alakulását, szervezetünk energia és kalóriafogyasztását. Minden fiziológiai reakciónkat láthatjuk és időben változtathatunk az edzés intenzitásán, ha túl- vagy alulterheljük izmainkat.

A tavaszi, nyári szabadtéri futóedzések nagyszerűek, élvezhetjük a friss levegőt, a napfényt. Az edzőtermi, lakásban is használható futópad azonban az edzés lelki élményein túl arra is alkalmas, hogy segítse az edzéseket végzőt a megfelelő terhelés kiválasztásában és időben „szól”, ha már nem egészséges az erőfeszítés.

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!