Edzés elliptikus tréner használatával

Az elliptikus tréner az egyik legösszetettebb, a kalóriaégetés, fogyás és alakformálás szempontjából leghasznosabb kondigép. Használata látszólag egyszerű csak, de ha valaki nem figyel a használata során néhány szabályra, akár visszájára is fordulhat igyekezete.

Elliptikus tréner választása

Első és legfontosabb szempont, hogy megbízható elliptikus trénert válasszunk! A Technogym és Life Fitness elliptikus trénerek megbízhatóak, korszerű technológiával készültek és széles a kényelmi felszereléseinek skálája. Otthoni használatra is kitűnően alkalmasak, még a használtan vásárolt berendezések is hosszú ideig megbízhatóan szolgálnak.

Nézd meg elliptikus tréner választékunkat!

Edzés előtti tudnivalók

Edzés előtt több dologra kell figyelni. Nagyon fontos, hogy kihasználva a kondigép kínálta beállítási lehetőségeket, testméreteinkhez és edzettségi állapotunknak megfelelően be kell állítani a berendezést. A másik, még az edzés megkezdése előtt kötelezően elvégzendő feladat a bemelegítés. Végezzünk mintegy 4-5 percig bemelegítő és nyújtó mozdulatokat. Ezek nagyon fontosak, hogy izmaink és ízületeink megfelelő állapotba kerüljenek, amikor terhelést kapnak.

Life Fitness 95Xi elliptikus tréner

Life Fitness 95Xi elliptikus tréner

Edzés elliptikus tréner használatával

A korszerű Technogym és Life Fitness elliptikus trénereken előre programozott programok közül választhatsz. Ezek sohasem a legnagyobb terheléssel indítják az edzésciklust, hanem a berendezés ellenállását fokozatosan növelik. Figyelj erre akkor is, ha kézi beállítású elliptikus tréneren edzel, sohase nagy terhelésen kezdd el a munkát! Ha már jól bemelegedtek izmaid és ízületeid, emeld a terhelést, de mindig vedd figyelembe tested edzettségi, szervezeted egészségi állapotát.

Technogym Excite 700 használt elliptikus tréner

Technogym Excite 700 használt elliptikus tréner

Az edzésciklus vége felé fokozatosan csökkentsd a terhelést, majd a gépről leszállva végezz levezető, lazító és légző gyakorlatokat. Ezek fontosak ahhoz, hogy szervezeted fokozatosan álljon vissza normál állapotba.

Az elliptikus tréner hatékony eszköz a testformáláshoz

Elliptikus tréneren hetente 3 alkalommal javasolt gyakorlatokat végezni, a további napokon azonban fontos, hogy más módon is mozogj. Egy átlagos edzés időtartama átlagosan 30 perc körül legyen, közben figyeld pulzusodat, annak számából lehet következtetni arra, hogy mennyire bírja szervezeted a terhelést, illetve az az intenzitás, amivel edzel, mennyire hatékony.

Elliptikus tréneren kétféle módon végezhetsz edzést. Használhatod a kapaszkodókat, ilyenkor az alsó és felsőtest között megoszlik a terhelés, de az egész test izmait erősítheted. A kapaszkodó karok használata nélkül az alsó tested kapja a terhelést. Ez az edzésmód különösen azoknak javasolt, akik combjaik, fenekük formálását szeretnék elérni.

Az elliptikus tréner hatékony eszköz azoknak, akik fogyni szeretnének, akik testük formálására koncentrálnak. De jó eszköz azoknak is, akik izom és ízületi problémákkal küzdenek, hiszen kíméli azokat.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt ellipszis tréner (elliptika) kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!