technogym használt futópad

Múlt héten már elkezdtük sorra venni, melyek lehetnek a fontos szempontok használt otthoni futópad vásárláshoz. Most folytatjuk a sorozatot…

9. A futópad maximális sebessége

Tapasztalataink szerint az első futópad vásárlása előtt sokan hajlamosak túlértékelni a használt kardiógép bizonyos jellemzőit. Ezek közül az egyik legjobb példa a maximális sebesség, ami nem is annyira fontos minden esetben, mint gondolnád.

A legtöbb használt futópad ugyanis 18-20 km/h óra átlagsebességre képes, ami otthonra bőven elegendő még akkor is, ha igen komoly edzésmunkát szeretnél végezni. Sőt, kezdőknek a 8-10 km/h is tökéletes tempó, ezért ne hagyd magad ennél jóval gyorsabb és drágább kardiógépre rábeszélni, ha csak nem az Olimpiára készülsz otthonodban.

Edzés Technogym használt futópad

Edzés Technogym használt futópaddal

10. A használt futópad motorjának teljesítménye

A motor teljesítménye is lényeges szempont a választás során, de a sebességhez hasonlóan itt sem kell elmenni a végletekig. A megadott értékek közül a teljesítményt tanácsos a leginkább figyelembe venni,otthoni használatra például egy minimum 1,5 LE-vel működő kondigép már remek kiindulásnak számít.

11. Beépített programok a változatos otthoni sportoláshoz

Ha futópadot keresel, akkor te már biztosan tudod, hogy ezeken az otthoni kardiógépeken a tévhitekkel ellentétben igen változatos edzéseket végezhetsz. Az olyan modernebb típusok, mint például a Life Fitness vagy Technogym használt futópad választék többségén például már szinte kivétel nélkül találsz néhány előre beépített programot.

Amennyiben a kinézett modell szűkölködik az előre programozott lehetőségekben, akkor se mondj le róla, hiszen a sebesség és a dőlésszög állításával te magad is változatossá teheted és saját szintedhez igazíthatod az edzéseket. Mutatunk is rögtön 3 remek futópados gyakorlatot otthonra kezdőknek és vérprofiknak egyaránt.

Fiatal, új generációs Life Fitness és Technogym kardiógépek eladók!

Közzétette: Használt kondigépek – 2018. március 8., csütörtök

12. A futópad dőlésszögére vonatkozó adatok

És ha már a dőlésszöget említettük, akkor nem mehetünk el szó nélkül két fontos tudnivaló mellett:

  • A 10-15%-os emelkedésre képes futópadok már tökéletesen megfelelnek otthoni sportoláshoz.
  • A manuális futópadok dőlésszögét csak edzés előtt tudod beállítani, míg az elektronikus modelleknél ezt futás közben is bármikor megteheted.

13. Az otthoni használt futópad kijelzője

Ha komolyabb edzéseket szeretnél végezni vagy csak szimplán célod a folyamatosan fejlődés, akkor megéri olyan futópadot választani otthonra, amelyen lekövetheted az elvégzett munka eredményét egy kijelzőn.

Life Fitness használt futópad konzol

14. A pulzusmérő típusa és előnyei

A kijelzőkön található egyik legfontosabb érték nem más, mint a pulzus. A legtöbb használt futópad a karoknál elhelyezett érzékelőkön keresztül gyűjti be az adatokat, de akadnak olyan modern típusok, amelyek pulzusmérő övvel végzik el ugyanezt.

Ennek köszönhetően könnyedén végezhetsz hatékony, pulzusszám alapú edzést egy előre beállított zónában. Sőt, a legprofibb típusok automatikusan a célzott szívritmushoz igazítják a dőlésszöget és a sebességet. A pulzusszám alapú edzés tökéletes választás, ha biztonságban szeretnél futni vagy éppen fitnesz céljaidhoz igazítanád az otthoni futópados gyakorlatokat.

15. A futópad rezgéscsillapítása az ízületek kímélésére

Az otthoni használt futópadokkal szemben ma már alapvető elvárás, hogy kíméljék az ízületeket.Ennek megfelelően az olyan modernebb kardiógépeket, mint a Life Fitness vagy a Technogym például rezgéscsillapítással látnak el.

Ami egyébként a futófelületen kívül és belül is helyet kaphat, ezért nem biztos, hogy szabad szemmel kiszúrható, így érdemes rákérdezni az eladónál. Az ízületek védelmét szolgálják még a rugalmas kialakítású futófelületek, amelyeket szintén érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Life Fitness használt futópad

Life Fitness használt futópad

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!