használt szobabicikli otthon

Szeretnél sportolni, de nincs időd minden egyes nap lejárni a konditerembe? Akkor egy szobakerékpár tökéletes megoldás, hiszen a nap bármely pontján felpattanhatsz rá és tekerhetsz egy jót. A biciklizés ráadásul nemcsak az izmokat fejleszti, hanem pozitív hatással lesz a hétköznapjaidra is. Tudd meg, mi a szobakerékpárok 5+1 legnagyobb előnye, amiért számodra is ideális választás egy szobabicikli.

1 / Egy szobakerékpárral kezdőként is könnyedén leadhatod a plusz kilókat

Tapasztataink szerint a kezdő sportolók körében az egyik legnépszerűbb mozgásforma a biciklizés. A tévhitekkel ellentétben ugyanis a szobabiciklizés igenis fogyaszt, hiszen megfelelő intenzitású tekerés mellett óránként akár 700 kalóriát is elégethetsz. Ahogyan a többi kardiogép esetében, úgy természetesen a szobakerékpáron sem jönnek maguktól az eredmények. Ha szeretnél búcsút inteni a plusz kilóknak, azért igenis meg kell izzadnod.

2/ A szobabiciklivel intenzívebb edzéseket is végezhetsz

Ha szeretnél komolyabb edzésmunkát végezni, és nem elégszel meg néhány leadott kilóval,egy szobabicikli akkor is tökéletes választás. A kerékpáron végzett intenzív edzések ugyanis amellett, hogy növelik az állóképességet, fejlesztik az alsótest izmait is. A rendszeres tekeréssel könnyedén tehetsz szert formás combokra és feszes fenékre akár az otthon kényelmében is.

3/ A szobakerékpározás pozitív hatással lesz a mindennapokra

A szobabiciklizésnek a fogyáson és az alakformáláson kívül rengeteg pozitív élettani hatása van. Néhány hét otthoni tekerés után te is megtapasztalod, hiszen rengeteget javul majd a közérzeted és sokkal fittebbnek, energikusabbnak érzed magad. Íme a legnagyobb előnyei:

 • gyorsítja az anyagcsere folyamatokat,
 • javítja a keringést,
 • növeli a tüdőkapacitást,
 • felpörgeti a regenerálódást,
 • pozitív hatással van az emésztésre,
 • elősegíti a szervezet méregtelenítését,
 • erősíti az immunrendszert.
4/ Egy szobabicikli személyre szabható

Az átlagos kardiogépekkel szemben az otthoni kerékpárok egyik legnagyobb előnye, hogy személyes igényeidhez igazíthatók. Az ülés magasságának beállításával ugyanis saját adottságaidhoz igazíthatod a szobabiciklit, amellyel az edzés így igazán kényelmes lesz.

5/ A szobakerékpárok kímélik az ízületeket

Különösen a háttámlás szobakerékpárok ajánlottak ízületi sérülések utáni rehabilitációs célokra, hiszen a rendszeres tekerés megerősíti a térd- és a bokaszalagokat is. Mivel természetes mozgásformát képeznek le, a szobakerékpárok egyáltalán nem károsítják az ízületeket, így az edzések után nem sajognak majd a térdeid. 

 

+1 Egy szobabicikli tökéletes választás otthonra

Tapasztalataink szerint az otthoni kondigépek kiválasztásakor a teljesítmény mellett éppoly fontos tényező például a zajszint, a méret és egyéb “lakásbarát” tulajdonságok. Egy szobakerékpár azonban ezeket a próbákat is kiállja, hiszen:

 • kicsi:munkából hazaérve és hétvégén szívesen sportolnál otthon, de egy futópad nem fér el a nappaliban? Egy szobakerékpárnak garantáltan találsz helyet bármelyik sarokban.
 • csendes:bármikor tekerhetsz egy jót anélkül, hogy felébresztenéd szomszédokat.
 • könnyű:ha pedig valakit mégis zavarna a minimális zaj vagy csak szimplán jobb helyet találtál neki, a szobakerékpárt alacsony súlyánál fogva bármikor egyszerűen mozgathatod.
 • biztonságos:a pedálon található biztosítószíjaknak, valamint a természetes mozgásformák leképezésének köszönhetően minimálisra csökkenti a sérülések kockázatát
 • egyszerű: a szobakerékpárok nem rendelkeznek bonyolult elektronikával, így a szervizelésük kényelmes, az esetleges alkatrészcsere pedig igazán olcsó.

Válassz egy strapabíró szobabiciklit pénztárcabarát áron, fedezd fel a Használt kondigépek kínálatát most »