használt taposógép nőknek tervezve

A futópad után a használt taposógép az egyik legnépszerűbb otthoni edzőgép a hölgyek körében. Nem is csoda, hiszen rendkívül egyszerű a használata, kis helyen is elfér és nagyon hatékony. Kiválóan használható zsírégetésre, az állóképesség javítására, valamint a combok és a farizom fejlesztésére. Sőt, akár a teljes test átmozgatására is. Ehhez azonban érdemes minden szempontból megfelelő taposót választani. De mégis milyen taposógépet vegyek?

Bár az egyszerű kis taposók lényegesen olcsóbbak, nagyon is megéri komolyabb, kapaszkodóval szerelt gépet választani, hiszen rádőlve könnyedén szabályozhatjuk, hogy melyik testrészre hasson inkább a gyakorlat. A kapaszkodó nélküli taposón nagyon kell figyelni, mert billeg a felsőtest, és fel kell venni egy pozíciót, majd az edzés alatt azt kell tartani. Nem tűnik egyszerűnek, és sajnos a valóságban sem az.

Technogym használt taposógép

Hogyan használjuk a taposógépet?

A legideálisabb függőleges pozícióban tartani a testet, és a támaszkodót csak az egyensúly megtartására használni, közben pedig a testhelyzetet változtatni, ha más izomcsoportot szeretnénk megmozgatni. A farizmot, a deréktájt, csípő vonalát vagy a combokat formálnád inkább? Egyszerűen hajolj előre a karra és figyeld, a test mely részén fejti ki a gyakorlat a hatását.

Fontos, hogy a kapaszkodót tényleg csak az egyensúly megtartására használd, semmiképp se támaszkodj rá, hiszen akkor áthelyeződik a testsúly és semmit nem ér a gyakorlat. Edzés közben figyelni kell a megfelelő pulzusszámra és a kellő nehézségi fokozat kiválasztására, hogy elérhessük a kívánt eredményt. A használt taposógép mozgásformája leginkább a lépcsőzést utánozza, ezért a térd- vagy egyéb ízületi problémával rendelkezőknek érdemes használat vagy taposógép vásárlás előtt a kezelőorvosukkal is konzultálni.

Nézzünk meg egy videót a Technogym Excite használt taposógép használatáról:

Alacsony intenzitású edzés közben akár olvasni is lehet edzés közben, ha azonban látványos eredményre vágyunk, válasszuk inkább a magasabb intenzitású edzéseket.

Milyen taposógépet vegyek?

Otthoni taposógép vásárlása előtt érdemes mérlegelni egy használt taposógép, de professzionális stepper választását is, mint amilyen a Technogym Excite taposógépe. Hiszen így egy gondosan, szakértők által tervezett, a test igényeihez alakított, strapabíró és nagyfokú terhelésre tervezett használt taposógép jó választás olcsóbban és ugyanolyan stabil, profi, tartós és hatékony lesz, akár egy edzőtermi taposógép.

Kattints a Technogym és Life Fitness használt taposógép kínálat megtekintéséhez!

Tetszik? Oszd meg!