Használt futópad otthoni használatra

Ha eldöntöttük, hogy beszerzünk otthonra egy futópadot, szinte azonnal adja magát a kérdés: milyen futógépet válasszunk? Miben különbözik egy sportbolti futópad egy, a konditermekben is használt, népszerű márka termékeitől? Ragaszkodjunk az újhoz, vagy érdemesebb a használt, professzionális futópadok piacán is körülnézni?

Ezúttal azt jártuk körbe, miért érdemes használt, de jó állapotú, professzionális használt futópadot választani már otthonra is!

Megbízható világmárkák: Life Fitness és Technogym

Az amerikai Life Fitness gépek a 80’-as évektől, az olasz Technogym professzionális futópadok pedig 1983-tól vannak jelen Magyarországon. Jó tudni, hogy a hazai  edzőtermek közel 70%-ában e két márka gépei felett róják a kilométereket a sportolók.

Technogym Excite 700 és Life Fitness Inspire 95 T használt futópad

Technogym Excite 700 és Life Fitness Inspire 95 T futópadok

Extrém terhelhetőség

A professzionális edzőtermi futópadokat extrém nagy terhelésre tervezték. Ki kell bírniuk, hogy naponta több órát is használják őket. Ennek megfelelően kiváló anyagokból és gondos tervezéssel készülnek. Otthoni használat mellett még egy használt futópad is akár életünk végéig kiszolgál majd.

Nagyfokú stabilitás

Ha tapasztaltad már, hogy egy futópad nyikorog, akadozik vagy éppen billeg, akkor biztosan azonnal elhatározod, hogy csakis profi futópadot veszel otthonra. Az instabil gépek rontják a futási élményt, felesleges energiákat emésztenek fel, előbb vagy utóbb biztosan ruhafogasként végzik majd.

A Life Fitness és Technogym futópadok súlya közel 200 kg, ezen akár egy 180 kg-os ember is kényelmesen, stabilan tud edzeni. Ezzel szemben egy sportbolti gép súlya sokszor alig éri el az 60 kg-t. Mit gondolsz, mennyire lehetnek azok stabilak, szemben egy Life Fitness vagy Technogym használt futópad stabilitásával?

Orvosilag tesztelt futópad

A professzionális futópadok gyártását rendkívül aprólékos és gondos tervezés előzi meg. Az elliptikák ülései pl. speciális öntöttszivaccsal készülnek, hogy ne fárasszon feleslegesen használat közben.

Ízületvédő funkció

Érdemes figyelni az otthoni futópadokon a FlexDeck feliratot is. A professzionális futópadok ugyanis rendelkeznek ezzel a funkcióval, amely hatékonyan csillapítja a futófelület rezgését, ezáltal kíméli a csigolyákat, hiszen csillapítja a köztük lévő rezgést és kíméli az ízületeket. A professzionális gépek használatával akár a kopás esélye is csökkenthető.

Life Fitness professzionális használt futópad otthonraLife Fitness használt futópad

Átlag feletti megbízhatóság

Az átlagos sportbolti futópadok 1,5 LE teljesítményével szemben a professzionális gépeket 4 LE-s motorral szerelik. Ezek a váltóáramú motorok szinte tönkretehetetlenek, ezért is fordulhat elő, hogy néhány hazai edzőteremben még 20-30 éves gépeket is probléma nélkül használnak.

Professzionális szervizhálózat

Technogym és Life Fitness futópadok hazai szervizhálózata rendkívül kiterjedt. Míg egy sportbolti futópadnak a legtöbb esetben nincs vagy nehézkes az alkatrészpótlása és javítása, a professzionális használt futópadok esetén ez rendkívül könnyű és rugalmas. A cég célja és érdeke a gépek maximális kihasználtsága.

Edzőtermi kényelem

Míg a sportbolti futópadok szalagszélessége legtöbb esetben 40 cm, az átlagos lépéshossz pedig 120 -130 cm körül mozog, a professzionális futópadok szalagjai 50-55 cm szélesek, a lépéshossza pedig átlagosan 160-165 cm. Ezáltal a futás kényelmesebb, illetve arra sem kell annyira koncentrálni, hogy a gépen maradjunk.

Ár-érték arány

Egy új Life Fitness vagy Technogym futópad ára 2,2-2,3 millió forintnál kezdődik, de 5-6 éves, kitűnő állapotban lévő használt futópad már az eredeti ár töredékéért is vásárolható. A befektetéssel pedig egy értékálló, stabil, megbízható futópadra tehetünk szert, amely akár életünk végéig hű edzőtársunk lehet.

Te is inkább használt professzionális futópadot vásárolnál otthonra? Nézd meg aktuális használt futópad kínálatunkat itt és most!

Kattints Technogym és Life Fitness használt futópad kínálatatunk megtekintéséhez

Tetszik? Oszd meg!